Banana Bread s Kvinojom

Banana bread s kvinojom

Sastojci
1,5 šalice kuhane kvinoje
3 zrele banane
¼ šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
¼ šalice tekućeg sladila po izboru (med, agava, javor…)
¼ mahune vanilije – izvaditi zrnca ili 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
1 šalica integralnog brašna
1 šalica zobenih ili drugih pahuljica + par žlica za posipanje
1 žlica sode
¼ žličice soli
½ šalice kokosovog brašna + par žlica za ukras
2 žlice mljevenog lana
¼ šalice kokosovog mlijeka

Postupak
1. Zagrijte pećnicu na 180C i namastite kalup za štrucu za pečenje ili ga obložite papirom za pečenje.
2. U velikoj zdjeli vilicom zgnječite banane. Umiješajte kokosovo ulje, sladilo i vaniliju.
3. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, pahuljice, sodu, sol, kokosovo brašno, lan i kuhanu kvinoju. Dobro promiješajte i dodajte u smjesu s mokrim sastojcima te miješajte dok smjesa postane jednolična. Zatim umiješajte kokosovo mlijeko.
4. Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i pecite dok gornja strana postane zlatna, a strane se smjesa počne odvajati (oko 40-45min ovisno o pećnici).
5. Pečeni kruh izvadite iz kalupa i stavite na rešetku da se prohladi i dobije zraka sa svih strana.
Premažite s malo kokosovog ulja te pospite pahuljicama i kokosom za ukras!

Comments are disabled.