Bezglutenska slana (slatkasta) pita

Slana pita koja će se zbog prirodno slatkaste mrkvice i cikle sviđati i najmlađima kojima je frka jesti povrće.

Recept za savršeno bezglutensko prhko tijesto od heljdinog brašna smo već podijelili s vama nedavno pa hajdemo sada samo o nadjevu.

Nadjev:

– 2-3 mrkve (naribati)
– 2-3 cikle (naribati)
– malo biljnog mlijeka ili vrhnja po izboru za dodatno povezivanje i sočnost
– himalajska sol i začini po želji (papar, đumbir u prahu)
– opcionalno – biljni sir za posipati na vrh

Potrebno je prvo tijesto peći solo 10tak minuta na 175 stupnjeva. Za to vrijeme naribajte ciklu i mrkvu i začinima, mlijekom načinite fini nadjev. Sve izmiješajte pa ravnomjerno raspodijelite na ispečeno tijesto. Peći sve skupa 20-30 minuta ovisno o pećnici ( i željenoj boji 😉 )

Malo pričekati da se ohladi prije rezanja. Dobar tek!

Comments are disabled.