Cassava keksići


Cassava keksići

Sigurno ste svi čuli za chocolate chips keksiće koje gotovo svi vole?! E pa mi smo ih napravili u bezgrešnoj varijanti! Kokosov šećer, kokosovo ulje, cassava brašno, kakao nibs. Nećemo tvrditi da ne debljaju, jer svaka hrana ima kalorije, ali kod ovih toliko malo da ih ne morate brojati…
Sastojci:
  • 1 šalica (200 g) cassava brašna
  • 1/4 šalice (40 g) kokosovog šećera
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat himalajske soli
  • 1/2 žličice praha vanilije
  • 1/2 šalice (125 g) kokosovog ulja
  • 1/4 šalice (78 g) agavinog sirupa
  • 1/3 šalice (30 g) kakao nibsa
Priprema: ugrijati pećnicu na 180 stupnjeva. U dubljoj posudi pomiješati prvo suhe sastojke (osim kakao nibs) pa dodati mokre i sve dobro umjesiti (najbolje rukom, tko ne voli ljepljivi osjećaj na ruci može se poslužiti gumenom rukavicom). Dodati kakao nibs i sve dobro povezati. Na pleh za pečenje staviti papir, iz smjese oblikovati 12 kuglica pa ih pritisnuti da se izravnaju ili u ruci iz kuglice oblikovati keksiće. Peći 15 min. Ostaviti da se ohlade i uživati.
Autor: Petra Kulić

Comments are disabled.