Chibata, iliti pecivo od chie, badema i tapioce
- je lagano i jednostavna vegansko pecivo (korištena mjerica je šalica ili čaša 250ml) -1 čaša kokos brašna (ribanog za hrskav osjećaj)
- 1 čaša bademovog brašna
- 3 žlice chie natopljene u 1dcl vode (tzv. flax egg)
- 0,5dcl maslinovog ulja
- pola žličice himalajske soli
- 1dcl vode
- 1 žlica tapioke
- po želji ukrasiti bademovim listićima, ili golicama, zobenim pahuljicama, zaljutiti kajenskim paprom, … pustite mašti na volju!
Pomiješati u jednoj zdjeli suhe, u drugoj mokre sastojke, pa sjedinite.
Oblikovati u mala plosnata peciva (tapioka brašno će ih malo podići), oko 4 komada ovisno o veličini.
Peći na 180 stupnjeva, oko 30 minuta ili dok ne poprimi lijepu boju i teksturu.
U slast!
Marina