Kruh od sjemenki

Kruh od sjemenki

Sastojci
135 g sjemenki suncokreta
90g lanenog sjemena
65g lješnjaka ili badema
145 g zobenih sjemenki
2 žlice chia sjemenki
4 žlice psyllium sjemenki ljuske
1 žličica soli
1 žlica sladila (javorov sirup, agava…)
3 žlice rastopljenog kokosovog ulja
350 ml vode

Postupak
1. Promiješajte sve suhe sastojke u zdjeli da se dobro izmiješaju te dodajte sve ostale i zamijesite tijesto. Ostavite 2 sata, cijeli dan ili preko noći.
2. Zagrijte pećnicu na 175 ° C.
3. Postavite kruh u kalup obložen papirom za pečenje i stavite u pećnicu na srednju razinu – pecite 20 minuta.
4. Izvadite kruh, okrenite ga i pecite još 30-40 minuta. Pustite da se potpuno ohladi prije rezanja.
4. Kruh čuvajte u zatvorenom spremniku do pet dana. Možete ga i zamrznuti – najbolje narezanog u kriškama jer se brzo odmrzava

Comments are disabled.