Marelica & Badem RAW Balls

Marelica & Badem RAW Balls

Sastojci
Oko 25 kuglica

1,5 šalice badema
Vanilija: Zrna iz pola mahune ili 1,5 žličica ekstrakta
¼ do ½ žličica cimeta – po ukusu, ako niste ljubitelj, možete izostaviti!
Prstohvat himalajske soli
½ šalice suhih marelica + dodana šaka na raspolaganju

Postupak
1. Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok smjesa postane mrvičasta. Ako želite da se komadići badema više osjete, miksajte manje.
2. Dodajte ½ šalicu suhih marelica i miksajte dok se na raspadnu, a smjesa se počne oblikovati u tijesto. Ako se sastojci ne lijepe, dodajte „rezervne“ marelice.
3. Smjesu izvadite i stisnite u kuglu koju zatim oblikujte u tanji valjak. Na taj način možete izrezati jednolične komade od kojih ćete oblikovati kuglice. Gledajte da jedna bude oko pola žlice smjese.
4. Kuglice spremite u zatvorenoj posudi u hladnjak. Stisnut će se. U hladnjaku ih možete čuvati do 2 tjedna, a u zamrzivaču do 2 mjeseca.

Comments are disabled.