Mrkve pečene u medu sa sezamom

Mrkve pečene u medu sa sezamom

Sastojci
10 tanjih mrkvi, oguljenih
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice meda
1 1/2 čajne žličice soli
1 čajna žlica papra
1 žlica soja umaka
2 žličice sezama – popečene

Postupak
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite protvanj/e papirom za pečenje.
2. Raširite mrkve po papiru. Ako su deblje, prerežite po pola.
3. Pomiješajte maslinovo ulje i 1 žlicu meda te prelijte mrkvu. Pospite solju i paprom.
4. Pecite 10 minuta ili dok ne počne dobivati boju.
5. Umiješajte umak od soje i preostali med u maloj zdjeli. Prelijte preko vrućih mrkvi, pospite sezamom i poslužite.

Odgovori