Ovo su 3 najbolje zamjene za kavu

OVO SU 3 NAJBOLJE ZAMJENE ZA KAVU

Najbolja alternativa zamjena za kavu

Kava. Treba li išta više reći o ovom najpoznatijem napitku zapadnog svijeta? Diže energiju, priprema nas za dobar dan, popravlja nešto lošiji, inspirira nas, a ponajviše daje osmijeh na lice svojom teksturom i okusom.

Nažalost, ponekad nekima od nas kava i ne odgovara najbolje. Bilo zbog probavne funkcije, intolerancije na kofein ili pak samo zbog gorkog okusa koji ostaje satima poslije. Upravo smo zbog toga odlučili izdvojiti tri daleko najbolje alternative, odnosno zamjene za običnu kavu.

3. Kava od cikorije

Kavu od cikorije čini 100% prženi korijen od cikorije, a koji je obogaćen inulinskim vlaknom, manganom i vitaminom B6. Neke studije su pokazale da cikorija može poboljšati funkciju crijeva i smanjiti zatvor. S obzirom da sadrži inulin, također može pomoći pri rastu korisnih bakterija u crijevima.

2. Ganoderma (Reishi) kava

Reishi kava prirodna je zamjena za kavu koja se dobiva od drevne gljive Ganoderma lucidum, poznatije kao reishi. Na području Kine pojavila se još prije 4000 godina, a nedavno se njezina popularnost proširila na Europu i Ameriku. Ove su gljive zauzimale prestižni status kod kineskih medicinskih stručnjaka kao izuzetno ljekovito sredstvo te su bile široko korištene u kineskoj tradicionalnoj medicini kao sredstvo za tretiranje mnogih bolesti. Reishi gljive su legendarno čudo od svih medicinskih ljekovitih biljaka zbog svoje očigledne superiorne ljekovitosti i zbog odsustva neželjenih djelovanja i toksina prilikom korištenja.

1. Macaccino

Mnogima jedna od najdražih zamjena za kavu, macaccino, ne sadrži kofein, a izuzetno je ukusan i neodoljiv. Ova odlična mješavina kombinira tri moćna antioksidansa: ekološki uzgojen kakao, maca korijen i šećer kokosove palme. Tradicionalno se koristi kao adaptogen i promiče zdravlje. U kombinaciji sa kakaom koji se naziva još “hranom bogova” čini piće izuzetno bogatim. Zaslađen šećerom kokosove palme, u ustima ostavlja okus karamele koji će mnogima staviti osmijeh na lice.

Comments are disabled.