Ovo su 4 najbolja izbora bezglutenskih tjestenina

OVO SU 4 NAJBOLJA IZBORA BEZGLUTENSKIH TJESTENINA

Najbolja tjestenina bez glutena

Za ljubitelje tjestenina ‘gluten free’ dijeta ponekad se čini nemogućom ili neukusnom.

Bilo da slijedite dijetu bez glutena zbog celijakije, osjetljivosti na gluten ili zbog osobne preferencije, imate pregršt izbora i nije nužno odustati od ovog mnogima omiljenog jela.

Iako se tradicionalna tjestenina obično proizvodi od pšeničnog brašna, postoji mnoštvo dostupnih alternativa, a koje ne sadrže gluten.

Odlučili smo izdvojiti naša 4 najbolja izbora bezglutenskih tjestenina:

 

Tjestenina od integralne riže

Tjestenina od brašna integralne riže jedna je od najpopularnijih tjestenina bez glutena. Blagog je okusa i žućkaste teksture, a što ju čini odličnim alternativnim rješenjem.

U usporedbi s većinom drugih vrsta, ova je tjestenina dobar izvor vlakana s gotovo tri grama u jednoj šalici (195 grama) kuhane tjestenine.

Integralna riža je također bogata važnim mikronutrijentima poput mangana, selena i magnezija.

 

Tjestenina od slanutka

Tjestenina od slanutka novija je vrsta bezglutenske tjestenine, a koja je privukla pažnju mnogih potrošača zdravih namirnica.

Vrlo je slična običnim tjesteninama, ali s naznakom okusa slanutka te nešto žilavije teksture.

Tjestenina od slanutka je odlična alternativa bogata bjelančevinama i vlaknima, a sadrži oko 13 grama proteina i 7 grama vlakana u svakoj posudi (57 grama). Veći udio bjelančevina i vlakana prije će vas zasititi, a time pomažu pri smanjenju unosa kalorija radi bolje kontrole tjelesne težine.

 

Tjestenina od crvene leće

Crvena leća je jedna od temeljnih namirnica u ayurvedskoj prehrani, a u kombinaciji s tjesteninom čini savršenu bezglutensku alternativu tradicionalnoj tjestenini.

Na polici se ističe svojom svijetlo crvenom bojom koja nakon kuhanja blijedi u tamniju nijansu narančaste.

Tekstura tjestenine od crvene leće nešto je žilavija od tradicionalne, a što će se svidjeti svakom ljubitelju al dente pripreme. Relativno je bezmirisna što ju čini dobrom podlogom za razne umake i začine. tjestenine od crvene leće

 

Tjestenina od quinoe

Tjestenina od quinoe bezglutenska je zamjena za uobičajene tjestenine, a tipično su napravljene od quinoe pomiješane s drugim žitaricama, kao što su kukuruz i riža. Pomalo je zrnate teksture s okusom orašastih plodova.

Glavni sastojak, quinoa, popularna je cjelovita žitarica bogatog nutritivnog profila, blagog okusa i velikog opsega zdravstvenih prednosti.

Kao jedna od rijetkih dostupnih biljnih bjelančevina, quinoa je obogaćena sa svih devet esencijalnih aminokiselina potrebnih vašem tijelu. Također je dobar izvor drugih važnih minerala i vitamina, uključujući mangan, magnezij, fosfor, bakar i željezo.

Comments are disabled.