Aru prah bio 250g

23,80 kn

Soulfood

*

Kategorije: , Oznaka:

Opis

Aru prah (ili Arrowroot prah) je bijeli prah bez okusa, koji se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i druge hrane. Prašak se sastoji od škroba izvađenog iz različitih tropskih gomolja poput aroowroota (streličastog korijena) biljke i manioke.
Aru prah ima dva puta veću moć zgušnjavanja od pšeničnog brašna jer ne sadrži gluten i proteine. Za razliku od kukuruznog škroba, aru prah stvara savršenu gustoću i ne razgrađuje se u kombinaciji s kiselim sastojcima poput voćnog soka. Aru prah je također otporan na smrzavanje dok su mješavine s kukuruznim škrobom sklone razbijanju nakon smrzavanja i odmrzavanja.

Upotreba aru praha
Budući da je otporan na različite kisele sastojke, sjajan je za zgušnjavanje voćnih gelova i umaka. Također je odličan za izrađivanje domaćeg sladoleda jer ometa stvaranje velikih ledenih kristala i nije zahvaćen smrzavanjem.
Iako je dobar za sladoled, ne preporučuje se za korištenje s drugim mliječnim proizvodima jer može proizvesti nepoželjnu teksturu. Što se tiče druge upotrebe, sličan je kukuruznom škrobu jer se koristi za zgušnjavanje juha, umaka i slične druge hrane.
Baš kao i kukuruzni škrob, aru prah se treba kombinirati s vodom sobne temperature kako bi se stvorila kaša prije dodavanja vruće tekućine. Dodavanje vruće tekućine će uzrokovati bubrenje molekula.