Rogač u prahu Soulfood BIO, 500g

25,50 kn (3,38 €)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , , ,

Mahunarka rogač je dobra zamjena za kakao. Raste na mediteranu, gdje ga odavno uzgajaju zbog njegove izuzetne hranjive vrijednosti. Kao diuretičko sredstvo i vrlo učinkovit smanjivač apetita rogač bez teobromina i kofeina nalazi se u kakau.

Kao zdrava alternativa za djecu sadrži manje masnoća te više vlakana i kalcija od kakaa.
Prirodno bogat s vitaminom D ta ukusna mahunarka pomaže čuvati zdravlje kostiju i probavnog trakta. S prirodnom slatkoćom te baršunastim i karamelnim okusom, rogač će vašim slasticama, tortama i domaćem sladoledu dodati aromu i teksturu.

Upotreba:
Brašno rogača se upotrebljava na jednak način kao kakao u prahu. Jer je prirodno vrlo slatko, brašno rogača se upotrebljava za slastice. Okus rogača nije tako izražen, zato se preporuča dati 1,5–2-puta više rogača nego kada koristite kakao.

Sastojci:
Ekološki sirovi rogač u prahu

Zdravstveni učinci:
Bogat izvor vitamina i minerala
Unatoč tome, da ima rogač blagi okus, bit ćete iznenađeni sa činjenicom, da je odličan izvor vitamina i minerala. Naše sirovo organsko brašno rogača je bogat izvor vitamina A, B, B2, B3, D i E te kalija, željeza, mangana, bakra i nikla. Mnogi ljudi su iznenađeni, kad saznaju, da sadrži brašno rogača triput više kalcija od mlijeka.

Osim činjenice, da je zdrava alternativa čokoladi, sadrži rogač samo trećinu kalorija čokolade i odličan je nealergenski izvor pektina i proteina. Isto tako ne sadrži oksalne kiseline, koje se nalaze u čokoladi i poznate su po tome, da sprječavaju apsorpciju kalcija i cinka u tijelu.
Rogač ima prekrasno svojstvo, da pospješuje metabolizam, bez toga da bi tijelo trebalo nepotrebne stimulanse, kao što je teobromin. Rogač u prahu sadrži mnogo antioksidansa fenola, vlakana i mnogo korisnih sastojaka, koji održavaju zdravu razinu kolesterola i šećera u krvi.

Tradicionalna i zdrava alternativa čokoladi
Rogač se tradicionalno upotrebljavao kao zaslađivač za brojna jela, prije nego što se proširila upotreba šećerne trske i repice. Na Malti ga izuzetno cijene kao prirodni ublaživač kašlja i upaljenog grla.

Detoksicira tijelo i poboljšava imunološki sustav.

Izvrstan je izvor željeza te ima manje masnoća od kakaa.
Sadrži veću koncentraciju vlakana i kalcija nego kakao te je odličan izvor fosfora i magnezija.
Kao dobar izvor balastnih tvari brašno rogača potiče probavu i ublažava proljev.
Pomaže štititi tijelo od trbušne gripe i djeluje kao antitusik.
Ne sadrži kofein ili teobromin, stimulanse, koje nalazimo u kakau.