Sojino brašno 1kg

14,90 kn

Primavita
  • Tostirano i obezmašćeno
  • Soja nije genetski modificirana
  • Sojino brašno ima lagano slatkast okus i fine je teksture
  • Izrazito je bogat izvor kvalitetnih biljnih bjelančevina
  • Bogat izvor kalija, magnezija, bakra, cinka, željeza i fosfora
  • Najčešće se koristi kao dodatak drugim brašnima u pripremi tijesta dajući im bolji okus i povećavajući im hranjivu vrijednost
  • Dovoljno je samo 5% sojinog brašna da se ukupna količina bjelančevina u pšeničnom kruhu poveća za oko 2,5 %. Ova količina sojinog brašna se i preporuča u pripremi pšeničnog integralnog kruha. Tako se ne smanjuju poželjne osobine tijesta – volumen štruce, tekstura i boja sredine, dok se istovremeno obogaćuje kruh, produžava mu se svježina i povećava mekost (zbog sposobnosti zadržavanja vlage), te konačno kora ljepše posmeđi.
  • Osim u proizvodnji kruha i peciva, sojino brašno se koristi i kao dodatak raznim proizvodima prehrambene industrije; slasticama, tjesteninama, paštetama, mesnim konzervama i kobasicama, juhama, umacima. Ono se koristi i kao osnovna sirovina u proizvodnji teksturiranih sojinih bjelančevina ili sojinog mesa.
  • Zemlja podrijetla: Srbija
  • Čuvati na suhom i hladnom