- Sojino brašno ima lagano slatkast okus i fine je teksture
- Izrazito je bogat izvor kvalitetnih biljnih bjelančevina
- Bogat izvor kalija, magnezija, bakra, cinka, željeza i fosfora
- Najčešće se koristi kao dodatak drugim brašnima u pripremi tijesta dajući im bolji okus i povećavajući im hranjivu vrijednost
- Dovoljno je samo 5% sojinog brašna da se ukupna količina bjelančevina u pšeničnom kruhu poveća za oko 2,5 %. Ova količina sojinog brašna se i preporuča u pripremi pšeničnog integralnog kruha. Tako se ne smanjuju poželjne osobine tijesta – volumen štruce, tekstura i boja sredine, dok se istovremeno obogaćuje kruh, produžava mu se svježina i povećava mekost (zbog sposobnosti zadržavanja vlage), te konačno kora ljepše posmeđi.
- Osim u proizvodnji kruha i peciva, sojino brašno se koristi i kao dodatak raznim proizvodima prehrambene industrije; slasticama, tjesteninama, paštetama, mesnim konzervama i kobasicama, juhama, umacima. Ono se koristi i kao osnovna sirovina u proizvodnji teksturiranih sojinih bjelančevina ili sojinog mesa.
- Zemlja podrijetla: Srbija
- Čuvati na suhom i hladnom
Ako želiš prije svih saznati za nove AKCIJE, proizvode i ponude, dobivati krasne zdrave & slasne RECEPTE i biti u tijeku sa GREENCAJGom - upiši se ;)
Prijavi se u naš webshop i u znak zahvalnosti ostvarite popust od 10% na ukupni iznos preko web trgovine!