B kompleks 150g

49,00 kn

Brand: Nature's Finest

B-Kompleks s okusom naranče

Dodatak prehrani. Vitamini iz skupine B imaju mnogo različitih blagotvornih uloga u tijelu.

  • 50 mg (100% NRV*) B-kompleksa po porciji
  • Sadrži 7 vitamina iz B skupine
  • Doprinosi normalnoj funkciji živčanog sustava
  • Doprinosi uravnoteženoj razini energije

Neto: 150g

100% prirodni 100% vegan

Opis

Opis proizvoda

B-kompleks je skupina vitamina koji su važni za naš živčani sustav. Osim zajedničke funkcije, svaki od vitamina B ima i druge važne uloge u našem tijelu. Najčešći vitamin B-kompleksa koji nedostaje je B12, posebice veganima i vegetarijancima. Nedostatak B9 može se pojaviti na početku trudnoće zbog povećane potražnje za njime. Općenito se primjećuje povezanost nedostatak B-kompleksa u slučajevima poput Chronove bolesti, celijakije, HIV-a i zlouporabe alkohola. Najčešći problem s nedostatkom B-kompleksa jesu poremećaji živaca i anemija.

Za koga je proizvod namijenjen?

  • Za sve koji osjećaju čest umor
  • Za sve s poremećajima ili disfunkcijom živaca
  • Za sve koji ne dobivaju dovoljno vitamina B iz redovne prehrane

Sastojci

Maltodekstrin, eritritol, prirodni okus naranče (5%), mješavina B-kompleksa (B1, B2, B6, B12, folna kiselina, pantotenska kiselina, niacin), sredstvo protiv zgrušavanja: bambusova vlakna, steviol glikozidi.

Kako i na što djeluje?

Budući da su vitamini B-kompleksa različiti i njihovi izvori su različiti (B12 se uglavnom nalazi u mesu i mliječnim proizvodima, dok su B7, B9 i do neke točke B1 i B2 uglavnom u povrću i voću), a djelovanje tih vitamina je različita i široka. Njihov zajednički cilj je funkcioniranje živčanog sustava, ali imaju i druge važne uloge. Protiv umora pomažu vitamini B1, B2, B3, B5 i B12 te doprinose metabolizmu koji donosi energiju. Za normalno funkcioniranje imunološkog sustava i normalan rast tkiva majke tijekom trudnoće važna je folna kiselina. Vitamin B2 je važan za apsorpciju i metabolizam željeza, a poznat je i kao antioksidans i štiti naše stanice od oksidativnog oštećenja.

Primjena

Preporučeni dnevni unos je 5 g (1 žličica). Izmiješati u čaši vode i popiti odmah nakon što se prašak otopi. S 5 g praha konzumirate 50 mg B-kompleksa, koji pokriva dnevne tjelesne potrebe za ovom skupinom vitamina.

Hranjive vrijednosti

B-kompleks 50 mg (100% NRV)

Važno!!!

Dodatak prehrani nije zamjena za raznoliku i uravnoteženu prehranu. Preporučeni dnevni unos ne smije se premašiti. Čuvati izvan dohvata djece! Proizvod nije pogodan za trudnice i dojilje.