Fo-Ti ( He Shou Wu) u prahu BIO, 125g

93,00 kn

Kategorije: ,

Opis

He Shou Wu je poznat i kao korijen Fo-Ti ili Fo-Ti-Tieng. He Shou Wu je priznat kao jedan od najčudesnijih tonika svih vremena za produljenje životnog vijeka. Drevni je kineski lijek i jednako kao gljiva Reishi klasificiran kao vrhunski biljni tonik. 

U kineskoj biljnoj medicini se mnogo upotrebljava za povećanje energije i obnovu mladenačkog stanja tijela s svojim učinkom tonika na bubrege i jetru. Iznimno je bogat esencijalnim mineralima u tragovima, kao što je cink i željezo i ostalim rijetkim elementima i snažan je antioksidans.

Upotreba:
Uzmite 1/2–1 čajnu žličicu jednom ili dvaput dnevno, ujutro ili popodne, ili veću količinu, po preporuci vašeg liječnika.

Sastojci:
Prerađen He Shou Wu (Fo-Ti) u prahu

Zdravstveni učinci:

  • Ta super namirnica je u kineskoj medicini glavno bilje protiv starenja i takvo, može se konzumirati dnevno, kako bi se povećala mogućnost dugog životnog vijeka. Slatko-gorko sredstvo za zgrušavanje krvi, koje blago ugrije. Fo-Ti stimulira jetru i bubrege i kao rezultat toga može povećati razinu vaše energije. Najistaknutiji je među biljem plodnosti i jača seksualnu izdržljivost kod muškaraca i žena.
  • He Shou Wu jača i stabilizira donji dio leđa i koljena. Upotrebljava se za povećanje seksualne želje i broja spermija i jačanje spermija i jajnih stanica. Smiruje živčani sustav. Jer ima sastojke, koji su snažni antioksidans, može s nježnim protuupalnim djelovanjem u jetrima očistiti oči. Njegova snaga izvire iz njegove iznenađujuće sposobnosti čišćenja tijela s čišćenjem bubrega i jetre, koji posljedično čiste krv.
  • Fo-Ti se je u Aziji upotrebljavao za zadržavanje mladenačkog izgleda i boje kose. Odavno je poznato, da ima sposobnost sprječavanja rasta sjede kose i ispadanja kose. Istraživanje je bilo provedeno kod 36 osoba, koje su konzumirale ekstrakt He Shou Wuja, gdje je kod 24 osobe sijeda kosu u potpunosti nestala.
  • Fo-Ti se u tradicionalnoj kineskoj medicini često koristi za sprječavanje preranog starenja kože s pružanjem duboke, prvobitne energije (jing, srž) u stanicama tijela preko bubrega i jetre. Ta super namirnica je izuzetno bogata snažnim antioksidansima i molekulama koje pojačavaju te antioksidanse. Potiče prirodnu sposobnost tijela, da učinkovito očisti tijelo od superoksida, visoko reaktivnih slobodnih radikala. Postoji opće uvjerenje da je sposobnost Fo-Tija za proizvodnju superoksidne dismutaze jedan od razloga za učinak protiv starenja i produljenja životnog vijeka. Fo-Ti može štititi naše stanice od oštećenja DNK, lipidne peroksidacije, oštećenja ionizirajućeg zračenja i mnogih oblika progresivnog propadanja stanica.
  • He Shou Wu je iznimno bogat cinkom. Cink je esencijalni mineral u tragovima, potreban za sve oblike života. Mnogi aspekti staničnog metabolizma ovisni su od cinka. Cink ima važnu ulogu kod rasta i razvoja, imunološkog odaziva, neuroloških funkcija i razmnožavanja. Važan je za naše seksualne i reproduktivne funkcije.
  • U kineskoj medicini postoje dva oblika He Shou Wuja, sirovi i prerađeni. U studijama je bilo utvrđeno, da prerađeno korijenje, koje je bilo pirjano u juhi crnog graha a zatim sušeno, ima najkorisnija svojstva.