Ginkgo Biloba u prahu, 125g

60,00 kn

Brand: Nutrisslim

Ginko Biloba (Gingko) je jedno od najstarijih stabala i ekstrakt iz njegovih listova pun je hranjivih tvari, koje pomažu kod brojnih oboljenja. Listovi ginka sadrže flavanoide i terpenoide, koji su snažni antioksidansi.

Opis

Ginkgo važnu ulogu u prevenciji razvoja ozbiljnijih oboljenja, kao što su rak, bolesti srca, moždani udar, Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis i siva mrena. Stoga nije ništa iznenađujuće što je Ginko Biloba jedno od najprodavanijih i propisanih biljnih lijekova na svijetu.

Upotreba:
Uzmite 1–2 čajne žličice dnevno. Ako uzimate i druge lijekove, osobito lijekove za razrjeđivanje krvi, posavjetujte se s vašim liječnikom.
Ginko Bilobu možete dodati jogurtima, napitcima i smoothie-ju ili ju promiješajte s bilo kojom drugom super hranom za snažniji učinak.

Sastojci:
Listovi Ginko Bilobe u prahu

Zdravstveni učinci:
Depresija i promjene raspoloženja
Osobe s blagim oblikom depresije mogu imate puno koristi od Ginko Bilobe. Kod starijih pacijenata je bilo tijekom konzumiranja ekstrakta Ginka Bilobe umjesto dodatnih antidepresiva zabilježeno značajno poboljšanje.

Antioksidans
Ginko Biloba sadrži snažan antioksidans, koji iz stanica odstranjuje štetne slobodne radikale i pomaže obnavljati stanice. To je osobito važno za prevenciju srčanih bolesti, udara, raka i brojnih ostalih ozbiljnih oboljenja.

Šumovi i zujanje u ušima
Dokazano je da Ginko Biloba pomaže liječiti šumove i zujanje u ušima. Još uvijek nije objašnjeno, kako to ljekovito bilje pomaže ušima, vjerojatno poboljšava protok kisika do ušiju.

Povećan libido
Najpoznatiji učinak Ginko Bilobe je povećana cirkulacija, koja je važna za održavanje razine energije i jedan od uzroka za sprječavanje ranog ispadanja kose. Povećan protok krvi u genitalijama poveća reakciju, što povećava libido kod muškaraca i žena. Dobra cirkulacija omogućuje potpuno iskorištavanje hrane, vitamina i biljnih dodataka, koje konzumiramo.
Pomaže kod Raynaudove bolesti, povezane sa smanjenim protokom krvi u udove
Ginko Biloba povećava protok krvi u rukama i nogama te olakšava grčeve u krvnim žilama.

Olakšava Alzheimerovu bolest
Lijek za Alzheimerovu bolest još uvijek nije otkriven i liječnici nisu sasvim sigurni, što ju uzrokuje. Međutim, većina liječnika tvrdi, da Ginko Biloba ima pozitivan učinak, jer povećava protok krvi do mozga i neurotransmitera i usporava odumiranje moždanih stanica.

Olakšava Parkinsonovu bolest
Jer je Parkinsonova bolest povezana s nekontroliranim drhtanjem i gubitkom koordinacije i ravnoteže, vjeruje se, da redovito uzimanje Ginko Bilobe ublažava te simptome. Biljka povećava protok krvi u mozak i pruža veću koncentraciju neurotransmitera, koji su u mozgu prisutni u bilo kojem trenutku.

Sprječava i ublažava udar
Ginko Biloba pomaže u prevenciji udara s smanjivanjem stvaranja krvnih ugrušaka u arterijama i poboljšava protok krvi u glavnim organima uključujući mozak. Bolesnicima, koji su pretrpjeli udar, super namirnica Ginko Biloba može pomoći obnoviti oštećene moždane stanice.

Pomaže kod multiple skleroze
Još uvijek su potrebna istraživanja, međutim znanstvenici vjeruju, da će u budućnosti biti Ginko Biloba korisna za liječenje štetnih učinaka multiple skleroze.

Istraživanja su dokazala, da mogu hranjive tvari u ekstraktu Ginka Bilobe pomoći kod liječenja sljedećih bolesti:

  • Demencija
  • Alzheimerova bolest
  • Bolesti mrežnice oka
  • Zujanje i šum u uhu
  • Bolesti srca i krvožilnog sustava
  • Visok krvni tlak

Osim toga, Ginko Biloba može pomoći poboljšati raspoloženje i koordinaciju, kao i povećati razinu energije, snage i mentalne sposobnosti.