Gynostemma u prahu bio 250g

99,00 kn

Nutrisslim Gynostemma powder

Najpoznatija je kao bilje, koje ima snažne antioksidanse i adaptogena svojstva kod produljenja životnog vijeka.

Gynostemma – biljka koja odlično djeluje na imunološki, živčani, probavni, kardiovaskularni i reproduktivni sustav.

Kategorije: , Oznaka:

Opis

Gynostemma ili Jiaogulan (znači »zamotana vinska orhideja«) je trta, porijeklom iz Kine, Vijetnama, Koreje i Japana. Najpoznatija je kao bilje, koje ima snažne antioksidanse i adaptogena svojstva kod produljenja životnog vijeka. Znanstvene studije pokazale su poneka svojstva te super namirnice: snižavanje kolesterola i visokog krvnog tlaka, jačanje otpornosti i sprječavanje karcinoma.

Upotreba:
2 grama (1/2 čajne žličice) dvaput dnevno. Pomješajte ju u vaš najomiljeniji smoothie, proteinski napitak ili čaj.

Sastojci:
Ekološka Gynostemma u prahu (premium kvaliteta)

Zdravstveni učinci:

Održavanje težine
Jiaogulan ima brojne obožavatelje u Aziji u programima za održavanje težine. Na tjelesnu težinu ima dvostruki učinak. Ljudima s prekomjernom težinom pomaže kod mršavljenja, a mršavim ljudima i sportašima pomaže dobiti težinu. Pomaže kod prilagodbe razine šećera u krvi i smanjenja masnoće u krvi (hiperlipidemija), koji predstavljaju ključni korak u postizanju zdravog funkcioniranja metabolizma. Jiaogulan pomaže održavati crijeva zdravima. U želucu i crijevima djeluje kao čistač i pomaže iz tijela ukloniti toksine i otpad.

Antioksidans
Kao antioksidans jača imunološki sustav s povećanjem broja i razine aktivnosti bijelih krvnih stanica. S poticanjem rada jetre jača probavni sustav. Smirivanjem i opuštanjem središnjem živčanog sustava pomaže ublažavati stres. Smiruje vas kada ste previše uzbuđeni, kada ste depresivni vas stimulira. Studije su pokazale da je super namirnica Jiaogulan korisna kod brojnih neuroloških bolesti, uključujući depresiju, tjeskobu i stres.

Smanjivanje šećera u krvi
Studije, koje su za liječenje šećernih bolesnika (tip 2) upotrebljavale Jiaogulan, pokazale su neposredno poboljšanje glikemije i osjetljivosti inzulina i time osigurale osnovu za učinkovit i siguran pristup k liječenju te bolesti.

Sprječavanje raka
Studije o djelovanju protiv raka pokazale su znatan stupanj sprječavanja na presjeku stanice raka. U tijeku su i intenzivna istraživanja njegovog djelovanja protiv raka i potencijala kao imunološke zaštite za bolesnike, zaražene virusom HIV. Postoji istraživanje, koje je pokazalo, da Jiaogulan može sprječiti da stanice postanu karcinogene i porušiti staničnu podjelu postojećih karcinogenih stanica.

Domaćini ga zovu »čudotvorni čaj«
Jiaogulan sadrži mnogo aminokiselina, vitamina i minerala, koji su zdravi za ljudsko tijelo, uključujući kalcij, željezo, magnezij, fosfor, kalij, selen, cink itd. Domaćini, koji ga uzgajaju i konzumiraju, zovu »čudotvorni čaj.«

Čaj za careve i kraljeve
Prvi car dinastije Qin, Qin Shi Huang, koji je osvojio sve neovisne države u Kini i osnovao prvo kinesko carstvo, morao je podnijeti duge sate rada, između kojih je uživao u vrlo posebnom čaju. Naredio je, da taj posebni čaj mora biti pripremljen iz bilja, koje je bilo dozvoljeno samo za cara. To bilje je bilo Jiaogulan.