Jadrankina otopina, jod 50 ml

160,00 kn

JADRANKINA OTOPINA, biljni koncentrat bogat jodom

Biljni koncentrat bogat jodom sadrži  kombinaciju nekoliko vrsta smeđih i crvenih algi koje su najbogatije jodom, te su prirodnim procesom pretvorene u nano čestice, pri čemu je  izvučen sav sadržaj kako bi otopina bila učinkovita i djelotvorna, a naravno i iskoristiva, jer u takvom obliku odmah ulazi u stanicu.

Opis

 

 

Više o učincima joda

Jod je izuzetno značajan mineral za zdravlje štitnjače, jajnika, dojki, ali i prostate.
Pet kapljica joda dnevno (razrijeđene u vodi ili soku), prema izjavama nekih liječnika eliminira prvu fazu razvoja karcinoma štitnjače i eliminira abnormalne stanice koje cirkuliraju kroz tijelo.

Poboljšana apsorpcija joda povezana je s nižom učestalosti raka dojke i raka prostate, i obratno. Danas je u svijetu nedostatak joda najčešći uzrok mentalne retardacije i oštećenja mozga. Problemi u trudnoći, pobačaji i druge komplikacije mogu biti posljedica nedostatka joda. Djeca sa nedostatkom su apatična, često imaju poremećen rast i razvoj govora, sluh kretanje.

Japanci svakodnevno konzumiraju  jod u velikim količinama (od 12-36 mg) i stoga su među najzdravijim nacijama u svijetu.

Jod je također odličan antiseptik i uništava bakterije i viruse, koji ne mogu postati otporni. Neki liječnici su izvijestili da je otopina jodom učinkovita u liječenju mononukleoze.

Značajna karakteristika joda jest i da uklanja iz organizma teške metale poput fluorida, žive i aluminija, a posebno je važno da uklanja brom.

Jod se koristi za sterilizaciju svih materijala i površina u bolnicama.

Ljekovita svojstva joda poznata su još od davnina, a svakodnevno uzimanje Biljnog koncentrata bogatog jodom – Jadrankine otopine pokriva našu dnevnu potrebu unosa ovog esencijalnog minerala:

  • univerzalni antioksidans za organizam
  • prirodni antibiotik za raznovrsne upale
  • efikasno antivirusno i antiseptičko sredstvo
  • pridonosi normalnoj proizvodnji hormona i normalnoj funkciji štitnjače
  • normalnom funkcioniranju živčanog sustava
  • antistresor – podiže energiju i potpomaže kod stanja iscrpljenosti i premora
  • potpomaže bolju funkciju mozga
  • štiti od srčanog i moždanog udara

Budući da o algama kruže ružne priče kako su pune metala i radijacija, što je činjenica, ova otopina je prošla sve potrebne analize državnog laboratorija, gdje se pokazalo da je otopina vrhunske čistoće i nije pronađen ni najmanji trag teških metala niti drugih kemikalija, kao ni prisustvo bakterija, gljivica, kvasca, radijacija i sl. jer se ove alge uzgajaju u kontroliranim uvjetima i umjetnim bazenima. Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da u svijetu oko dvije milijarde ljudi pati od posljedica nedostatka joda.

Sastojci: ekstrakt algi, kalijev jodid, destilirana voda

Zemlja porijekla: Republika Hrvatska

Volumen: 50 ml

Najbolje upotrijebiti do: otisnuto na ambalaži / dostupno na upit.

Na tržište stavlja JadroMel j.d.o.o., Ulica Ljudevita Gaja 12, Križevci