Kakao maslac bio 200g

54,00 kn

Brand: SoulFood

 

Kategorije: , Oznaka:

Opis

Kakao maslac je poznat i kao teobrominovo ulje. Blijedo žuta, jestiva prirodna mast iz kakaovih zrnaca. Dobiva se iz kakaovih zrnaca i može se koristiti za proizvodnju čokolade, farmaceutskih proizvoda, maziva i higijenskih proizvoda. Ima blagi čokoladni okus i aromu. Bijela čokolada je proizvedena iz kakao maslaca. Sirovi kakao maslac proizvodi se sa hladnim prešanjem, koje u velikoj mjeri zadržava sve prirodne nutritivne tvari.

Kakao maslac je vrlo stabilna mast s prirodnim antioksidansima, koji sprječavaju užeglost i omogućuju dugo skladištenje maslaca (od dvije do pet godina), zbog čega je dobar izbor za neprehrambene proizvode. Zbog glatke teksture, slatkog mirisa i umirujućeg svojstva je super hrana i popularni sastojak kozmetičkih proizvoda i proizvoda za njegu kože, kao što su sapuni i losioni.

Primjena:

Kakao maslac je odličan za ukusne i zdrave čokoladne poslastice, možete ga dodati desertima, sladoledu ili napraviti čokoladni preljev, ako ga stopite s kakaom u prahu i sirupom agave. Tradicionalna se koristi kao hidratantno sredstvo i masažno ulje, posebno pogodno za stražnjicu dojenčadi, jer je bogat vitaminom E i odličan dodatak u prirodnoj kozmetici, kao što su sapuni i ruževi za usne.

Sastojci:

Ekološki sirovi kakao maslac

Zdravstveni učinci:

Iako su istraživanja još u tijeku, neki od zdravstvenih učinaka našeg ekološkog kakao maslaca su sljedeći:

  • Visok sadržaj antioksidansa
  • Već stoljećima se koristi za poboljšanje raspoloženja
  • Snižava loš kolesterol
  • Povećava razinu dobrog kolesterola
  • Smanjuje visok krvni tlak
  • Pomaže širiti žile
  • Može smanjiti vjerojatnost od moždanog udara
  • Visok sadržaj magnezija
  • Može pomoći smanjiti stres
  • Pomaže rad srca i krvožilnog sustava
  • Sadrži mnoge važne vitamine i minerale
  • Tradicionalno se koristi kao prirodni afrodizijak
  • Potiče zdravlje kože
  • Poboljšava cirkulaciju
  • Studije su pokazale, da ima protuupalna svojstva
  • Sadrži antioksidanse, koji su učinkoviti u uništavanju i sprječavanju slobodnih radikala
  • Poboljšava probavu