EKSTRAKT ASTRAGALA + CINK + C-VITAMIN, 60 KAPSULA

94,38 kn

Opis

Sastav: ekstrakt korijena astragala, vitamin C (akskorbinska kiselina), želatina, cinkov sulfat monohidrat.

Doziranje : 1 kapsula dnevno s tekućinom.

Astragal (lat. Astragalus membranaceus) višegodišnja je biljka porijeklom iz sjeverne i istočne Kine, Mongolije i Koreje.

Upotrebljavan je u kineskoj tradicionalnoj medicini tisućama godina često u kombinaciji s drugim biljkama, primarno za jačanje imuniteta, ali i kao tonik za podizanje raspoloženja i povećanje snage kod kroničnog umora i nedostatka energije. Posjeduje antibakterijska, protuupalna i diuretička svojstva. Pomaže organizmu da se odupre virusnim infekcijama povećavajući proizvodnju interferona, imunog faktora koji sprečava razmnožavanje virusa.

Primarna medicinska primjena astragala:

– prirodni rudnik minerala, osobito selena

– imunostimulator

– antikancerogeno djelovanje

– smanjuje sporedne učinke terapijskog zračenja i kemoterapije te ubrzava oporavak od istih djelujući kao adaptogen (nespecifičan otpor stresu)

– podiže energetsku razinu ljudskog organizma – kod kroničnog umora i malaskalosti

– unapređuje mentalne funkcije

– regulira razinu šećera u krvi

– ubrzava zarastanje rana

– poboljšava rad srca i kardiovaskularnog sustava

– koristi se u tretiranju svih najtežih oboljenja.

Osim što se koristi u zaštiti i podržavanju imunološkog sustava, preporuča se i kod dijabetesa, za snižavanje krvnog pritiska, a dokazano je i da štiti jetru.

Ekstrakt korijena astragala preporuča se za tretiranje karcinoma i kod osoba koje primaju kemoterapiju i radioterapiju. On jača prirodnu obrambenu funkciju organizma stimulirajući reakciju T-stanica. Astragal ne napada izravno stanice raka već jača obrambeni imunološki sustav u borbi protiv slobodnih radikala. Dokazano je i da povećava proizvodnju i aktivnost bijelih krvnih zrnaca.

Astragal sarži polisaharide, flavonoide, saponine, glikozide, aminokiseline i minerale od kojih je najznačajniji selen, stimulator antioksidativne aktivnosti i obrambenog sustava.

Najnovija istraživanja u Kini pokazuju da se može uspješno koristiti kao antioksidans i kod osoba sa srčanim tegobama ublažavajući simptome i poboljšavajući rad srca.

Korijen astragala siguran je za upotrebu u preporučenim dozama i može se koristiti s ostalim imunostimulirajućim biljnim ekstraktima radi sinergijskog učinka.