Protein Konoplje bio

88,80 kn150,00 kn

Soulfood Hemp protein

Ekološki sirovi konopljini proteini

  • 500 grama
  • 1000 grama
Očisti
SKU: N/A Kategorije: , Oznaka:

Opis

Konopljini proteini dobivaju se iz sjemena konoplje. Soulfood konopljini proteini u potpunosti su bez glutena. Puni su vitamina, enzima i minerala. Proteinski prah ima optimalan omjer omega 6 i omega 3 masnih kiselina. Dobar je za žene tijekom menstruacije i menopauze. Isto tako je dobar za ljude s suhom kosom i kožom. Vrlo važan je i za sportaše i osobe s aktivnim stilom života.

Upotreba:
Preporučen dnevni unos je 1–2 čajne žličice. Prah se vrlo dobro topi u sokovima, rižinom ili sojinom mlijeku i jogurtu, možete ga dodati i smoothie-ju. Isto tako ga možete dodati kod kuće napravljenim energetskim pločicama. Iako možete prah dodavati brojnim receptima, ljubitelji sirove hrane izbjegavaju kuhanje ili zagrijavanje, jer žele sačuvati njegovu nutritivnu vrijednost.

Zdravstveni učinci:

Bjelančevine
Jedan od glavnih razloga zašto izabrati tu super hranu je visok sadržaj bjelančevina. Konopljini proteini su najprobavljivije dostupne bjelančevine. Vaše tijelo jednostavno koristi bjelančevine i upotrebljava za tkiva, mišiće i hormonske tvorbe.

Aminokiseline
Konopljini proteinu su stoga odličan izvor esencijalnih aminokiselina, koje izgrađuju bjelančevine. Aminokiseline pomažu formirati moždane kemikalije, kao što je serotonin i dopamin. Prema istraživanju Sveučilišta u Arizoni na odjelu za biokemiju i molekularnu biofiziku, ljudi mogu proizvesti od 10 do 20 poznatih aminokiselina, zato je manjak potrebno nadoknaditi s hranom, koju konzumiramo. Ako ne uzmete niti jednu od važnih aminokiselina, to može uzrokovati degradaciju proteina. Neki konopljini proteini sadrže aminokiseline, kao što je cistein, glutamin, glicin, izoleucin, triptofan, lizin, metionin i fenilalanin. Možda ste upoznati s triptofanom, prethodnikom serotonina, ili fenilalaninom, koji je prethodnik tirozina. Obje aminokiseline igraju važnu ulogu kod moždane funkcije i raspoloženja.

Esencijalne masne kiseline
Jedan od najkorisnijih svojstava konopljinih proteina je prirodna ravnoteža esencijalnih masnih kiselina.

Minerali
S konzumiranjem konopljinih proteina dobit ćete esencijalne minerale. Konopljino sjeme sadrži važne minerale, kao što su magnezij, željezo i mangan. Magnezij je izuzetno važan za stezanje i opuštanje mišića, proizvodnju bjelančevina i proizvodnju energije. Željezo je najpoznatije po svojoj ulozi proizvodnje hemoglobina, koji omogućuje krvnim stanicama prenositi kisik po tijelu. Mangan je važan za zdravlje kostiju, sintezu masnih kiselina i kolesterola, zdravlje živaca i održavanje optimalnog funkcioniranja štitnjače.

Dodatne informacije

Pakiranje

500 grama, 1000 grama