Spirulina u prahu bio 250g

76,00 kn

Nutrisslim Spirulina powder

Spirulina je posve prirodna super hrana sastavljena od najhranjivijih komadića slatkovodnih algi, koje sadrže više od 60 % proteina i aminokiselina (4-puta više od onih koje pronalaze u ribama i govedini).

 

Kategorije: , , Oznaka:

Opis

Plavo-zelena mikroskopska biljka, koja na Zemlji postoji već 3,6 milijarde godina te je kao hrana u tom razdoblju koristila mnogim civilizacijama. Sadrži cijeli spektar nutrijenata, koji njeguju tijelo i duh: beta-karotene, željezo, kalcij, magnezij, vitamine B kompleksa, klorofil, proteina, GLA i ostalo.

Upotreba:
Prvi tjedan počnite s 3 g (1 čajnom žličicom) dnevno. Nastavite s 5-6 g dnevno. Pomiješajte sa sokom, vodom ili smoothie-jem.

Sastojci:
Ekološka Spirulina u prahu

Zdravstveni učinci:

Jača imunološki sustav: Beta-karoteni, klorofil, vitamin B6 i željezo u super hrani Spirulina podupiru i jačaju imunološki sustav.
Liječi mozak, pamćenje i koncentraciju: Spirulina u prahu sadrži mnogo vitamina B6 i željeza, koji su poznati po pozitivnim učincima na koncentraciju, učenje, pamćenje i zaključivanje. Istraživanja pokazuju, da imaju antioksidansi u Spirulini blagotvorni učinak na živčani sustav.
Alkalnost: Visok sadržaj klorofila znači, da je Spirulina snažan alkalizator, koji na sebe veže toksine.
Nadziranje tjelesne težine: Spirulina, uzeta sat prije obroka, može prirodno povećati osjećaj sitosti i tako spriječiti prejedanje. Bogat sadržaj proteina pomaže uravnotežiti razinu šećera u krvi. Istraživanja su pokazala, da Spirulina pomaže bubrezima kod metabolizma masnoća, tako da sprječava sakupljanje triglicerida, lipidne peroksidacije i s čišćenjem tijela od mogućih toksina.
Poboljšanje rezultata vježbanja: Nedavno je bilo dokazano, da konzumiranje Spiruline poboljšava uspješnost vježbanja. Muškarcima, koji uzimaju Spirulinu, potrebno je duže vremena, da se umore te pri tome potroše 11 % više masnoća.
Zdravo srce: Više znanstvenih istraživanja pokazalo je, da super hrana Spirulina stvara bolji lipidni profil i povećava elastičnost krvnih žila. Posljedično se snižava kolesterol i krvni tlak te se poboljšava HDL.
Bogat i potpuni izvor probavljivih proteina: Spirulina u prahu bogat je izvor proteina (60-70 %), sadrži i 18 aminokiselina, koje su sve vrlo potrebne. Gledajući na rezultate istraživanja, znamo, da super hrana Spirulina sadrži visok omjer učinkovitih proteina (»PER, protein efficiency ratio«). Tako može tijelo uzete proteine iskoristiti učinkovitije.

Proteini u Spirulini se 4-puta bolje apsorbiraju, nego proteini riba i govedine.