Kakao maslac Soul Food bio 200g

54,00 kn (7,17 €)

Kakao maslac je odličan za ukusne i zdrave čokoladne poslastice, možete ga dodati desertima, sladoledu ili napraviti čokoladni preljev, ako ga stopite s kakaom u prahu i sirupom agave.

 

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznaka:

Kakao maslac je poznat i kao teobrominovo ulje. Blijedo žuta, jestiva prirodna mast iz kakaovih zrnaca. Dobiva se iz kakaovih zrnaca i može se koristiti za proizvodnju čokolade, farmaceutskih proizvoda, maziva i higijenskih proizvoda. Ima blagi čokoladni okus i aromu. Bijela čokolada je proizvedena iz kakao maslaca. Sirovi kakao maslac proizvodi se sa hladnim prešanjem, koje u velikoj mjeri zadržava sve prirodne nutritivne tvari.

Tradicionalna se koristi kao hidratantno sredstvo i masažno ulje, posebno pogodno za stražnjicu dojenčadi, jer je bogat vitaminom E i odličan dodatak u prirodnoj kozmetici, kao što su sapuni i ruževi za usne.

Kakao maslac je vrlo stabilna mast s prirodnim antioksidansima, koji sprječavaju užeglost i omogućuju dugo skladištenje maslaca (od dvije do pet godina), zbog čega je dobar izbor za neprehrambene proizvode. Popularni sastojak kozmetičkih proizvoda i proizvoda za njegu kože, kao što su sapuni i losioni.

Sastojci:

Ekološki sirovi kakao maslac