Kakao prah BIO, 250g

Kategorija:

Opis

Naš kakao u prahu je vrste creole i potječe iz Perua. Vrstu creole nazivamo i »kraljica kakaa«, jer su ta zrna najkvalitetnija. Drevna su prirodna vrsta finih i aromatskih zrnaca, koja su rijetka i vrlo skupa te tražena zbog svog složenog okusa i arome. Samo dio svjetske proizvodnje kakaa je iz kakaovca creole, jer su zrnca osjetljiva, rastu u malim količinama i sklona su različitim bolestima.

Upotreba:
Za bogat čokoladni okus promiješajte čajnu žličicu kakaa u prahu sa smothie-jem, mliječnim napitkom itd.

Sastojci:
Ekološki sirovi kakao u prahu

Zdravstveni učinci:
Iako su istraživanja još u tijeku, neki od poznatih zdravstvenih učinaka našeg ekološkog kakaa u prahu su:

  • Visok sadržaj antioksidansa
  • Već stoljećima se koristi za poboljšanje raspoloženja
  • Snižava razinu slabog kolesterola
  • Povećava razinu dobrog kolesterola
  • Snižava visok krvni tlak
  • Pomaže širiti žile
  • Može smanjiti vjerojatnosti moždanog udara
  • Visok sadržaj magnezija
  • Može pomoći ublažiti stres
  • Potiče bolji rad srca i krvožilnog sustava
  • Sadrži mnoge važne vitamine i minerale
  • Tradicionalno se upotrebljava kao prirodni afrodizijak
  • Potiče zdravlje kože
  • Poboljšava cirkulaciju
  • Studije su pokazale, da ima protuupalna svojstva
  • Sadrži antioksidanse, koji su učinkoviti u uništavanju i sprječavanju slobodnih radikala
  • Poboljšava probavu