Protein Konoplje BIO 250g

Kategorije: ,

Opis

Konopljini proteini dobivaju se iz sjemena konoplje. Nutrisslim konopljini proteini u potpunosti su bez glutena. Puni su vitamina, enzima i minerala. Proteinski prah ima optimalan omjer omega 6 i omega 3 masnih kiselina. Dobar je za žene tijekom menstruacije i menopauze. Isto tako je dobar za ljude s suhom kosom i kožom. Vrlo važan je i za sportaše i osobe s aktivnim stilom života.

 

Upotreba:
Preporučen dnevni unos je 1–2 čajne žličice. Prah se vrlo dobro topi u sokovima, rižinom ili sojinom mlijeku i jogurtu, možete ga dodati i smoothie-ju. Isto tako ga možete dodati kod kuće napravljenim energetskim pločicama. Iako možete prah dodavati brojnim receptima, ljubitelji sirove hrane izbjegavaju kuhanje ili zagrijavanje, jer žele sačuvati njegovu nutritivnu vrijednost.

 

Sastojci:
Ekološki sirovi konopljini proteini

 

Zdravstveni učinci:

Bjelančevine
Jedan od glavnih razloga zašto izabrati tu super hranu je visok sadržaj bjelančevina. Konopljini proteini su najprobavljivije dostupne bjelančevine. Vaše tijelo jednostavno koristi bjelančevine i upotrebljava za tkiva, mišiće i hormonske tvorbe.

Aminokiseline
Konopljini proteinu su stoga odličan izvor esencijalnih aminokiselina, koje izgrađuju bjelančevine. Aminokiseline pomažu formirati moždane kemikalije, kao što je serotonin i dopamin. Prema istraživanju Sveučilišta u Arizoni na odjelu za biokemiju i molekularnu biofiziku, ljudi mogu proizvesti od 10 do 20 poznatih aminokiselina, zato je manjak potrebno nadoknaditi s hranom, koju konzumiramo. Ako ne uzmete niti jednu od važnih aminokiselina, to može uzrokovati degradaciju proteina. Neki konopljini proteini sadrže aminokiseline, kao što je cistein, glutamin, glicin, izoleucin, triptofan, lizin, metionin i fenilalanin. Možda ste upoznati s triptofanom, prethodnikom serotonina, ili fenilalaninom, koji je prethodnik tirozina. Obje aminokiseline igraju važnu ulogu kod moždane funkcije i raspoloženja.

Esencijalne masne kiseline
Jedan od najkorisnijih svojstava konopljinih proteina je prirodna ravnoteža esencijalnih masnih kiselina.

Minerali
S konzumiranjem konopljinih proteina dobit ćete esencijalne minerale. Konopljino sjeme sadrži važne minerale, kao što su magnezij, željezo i mangan. Magnezij je izuzetno važan za stezanje i opuštanje mišića, proizvodnju bjelančevina i proizvodnju energije. Željezo je najpoznatije po svojoj ulozi proizvodnje hemoglobina, koji omogućuje krvnim stanicama prenositi kisik po tijelu. Mangan je važan za zdravlje kostiju, sintezu masnih kiselina i kolesterola, zdravlje živaca i održavanje optimalnog funkcioniranja štitnjače.