CORDYCEPS IMMUNOGOLD ČAJ, 30 G

50,00 kn

Kategorije: ,

Opis

Čaj od gljive cordyceps za jačanje imunološkog sustava.

Sastojci: cordyceps gljiva (Cordyceps sinensis)

Cordyceps gljive spadaju u najveće blago na istoku.

Prvobitno gljiva je s Tibeta, a raste na nadmorskim visinama od oko 5000 m. Vrlo je skupa, cijena joj je 3000 US$ po kilogramu. Za razliku od ostalih gljiva koje rastu na drvetu i sličnim organskim supstratima, cordyceps raste na domaćinu. Životni ciklus počinje kao parazitska gljivica, raste i s vremenom zauzima tijelo domaćina (poput crva) i upotrebljivi dio joj izgledom podsjeća na prst.

Pored vitamina i tragova kemijskih elemenata, cordyceps sadrži aminokiseline visoke vrijednosti kao i polisaharide.
Mnogi pozitivni učinci cordycepsa na ljudski organizam dokazani su brojnim istraživanjima.

Ekstrakt ovih gljiva koristili su sportaši zbog izvanrednog uvećavanja njihovih rezultata. Sportaši kineskih olimpijskih timova su ih oduvijek koristili da bi se brzo oporavili nakon iscrpljivanja i, prije svega, da učinkovito poboljšaju svoj učinak na natjecanju. Znanstvenici pretpostavljaju da pozitivan učinak cordycepsa na dišne organe i srce predstavlja razlog za povećanje učinka i izdržljivosti sportaša.

U tradicionalnoj kineskoj medicini ova gljiva se koristi i pri liječenju slabokrvnosti.

Primjena: prstohvat cordyceps gljive preliti s 250 ml kipuće prokuhane vode i pustiti da odstoji 15 min. Može se koristiti kao dodatak svakom čaju koji koristite, a u Kini se tradicionalno koristi kao dodatak u juhe te na taj način svaka juha postaje još zdravija.

Preporučena doza: tri šalice čaja dnevno.