Vučji trn BIO sok, 330ml

Vučji trn BIO sok, 330ml

57,00 kn

Lat. Hippophae rhamnoides

eng. buckthorn

Plod je narančasto-crvene boje i vrlo bogat karotinom i vitaminima C, E (alfa tokoferol) i F. Od pulpe vučjeg trna proizvodi se i ulje koje sadrži prirodne pigmente karotenoide, tokoferol, fitosterol i palitoleinske kiseline. Djeluje protuupalno i baktericidno i pomaže u zacjeljivanju ožiljaka.

Kategorije: ,

Opis

Vučji trn (pasji trn) je prirodni izvor vitamina i drugih bioaktivnih sastojaka poput karotenoida i flavonoida koji dokazano snizuju holesterol, sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka, snizuju krvni tlak i šećer u krvi te imaju antioksidativno djelovanje.

  • povoljno djeluje kod infekcija dišnih organa
  • pridonosi poboljšanju funkcije krvnih žila
  • pospješuje disanje stanica
  • važan je kod stvaranja kostiju i za očuvanje zubnog mesa zdravim
  • pomaže kod krvarenja zubnog mesa, bljedoće, tjelesne slabosti
  • kod glavobolje, kod umora i opće iscrpljenosti, pomanjkanja koncentracije, apetita i dr.
  • obiluje mineralima i vitaminima B, D, E, P i karotenoidima zbog čega ima pozitivan učinak na vid i na kožu