Rogač u prahu sirovi bio

Rogač u prahu sirovi bio

4,50 kn45,00 kn

Očisti

Opis

Prirodno bogat s vitaminom D ta ukusna mahunarka pomaže čuvati zdravlje kostiju i probavnog trakta. S prirodnom slatkoćom te baršunastim i karamelnim okusom, rogač će vašim slasticama, tortama i domaćem sladoledu dodati aromu i teksturu.


Upotreba:

Brašno rogača se upotrebljava na jednak način kao kakao u prahu. Jer je prirodno vrlo slatko, brašno rogača se upotrebljava za slastice. Okus rogača nije tako izražen, zato se preporuča dati 1,5–2-puta više rogača nego kada koristite kakao.

Sastojci:

Ekološki sirovi rogač u prahu

Zdravstveni učinci:

Bogat izvor vitamina i minerala
Unatoč tome, da ima rogač blagi okus, bit ćete iznenađeni sa činjenicom, da je odličan izvor vitamina i minerala. Naše sirovo organsko brašno rogača je bogat izvor vitamina A, B, B2, B3, D i E te kalija, željeza, mangana, bakra i nikla. Mnogi ljudi su iznenađeni, kad saznaju, da sadrži brašno rogača triput više kalcija od mlijeka.

Osim činjenice, da je zdrava alternativa čokoladi, sadrži rogač samo trećinu kalorija čokolade i odličan je nealergenski izvor pektina i proteina. Isto tako ne sadrži oksalne kiseline, koje se nalaze u čokoladi i poznate su po tome, da sprječavaju apsorpciju kalcija i cinka u tijelu.

Rogač ima prekrasno svojstvo, da pospješuje metabolizam, bez toga da bi tijelo trebalo nepotrebne stimulanse, kao što je teobromin. Rogač u prahu sadrži mnogo antioksidansa fenola, vlakana i mnogo korisnih sastojaka, koji održavaju zdravu razinu kolesterola i šećera u krvi.

Tradicionalna i zdrava alternativa čokoladi
Rogač se tradicionalno upotrebljavao kao zaslađivač za brojna jela, prije nego što se proširila upotreba šećerne trske i repice. Na Malti ga izuzetno cijene kao prirodni ublaživač kašlja i upaljenog grla. 

Dodatne informacije

Rinfuza

100 grama, 250 grama, 500 grama, 1000 grama