Crvena leća u rinfuzi

7,00 kn14,00 kn

Crvena leća u rinfuzi iz konvencionalnog uzgoja

Očisti

Opis

Leću možete i klijati, što je veoma jednostavno kod te mahunarke, a time u njoj rastu količine vitamina C kao i vitamina B skupine. Klice leće možete spremati u raznim jelima, u juhama ili gulašima, a možete ih jesti i sirove, u salatama i sendvičima.
Raskuhana crvena leća daje puniji okus i gustoću raznim biljnim juhama

Primjena

Svaku mahunarku je dobro namočiti prije kuhanja i konzumiranja, kako bi ona postala lakše probavljiva. Crvena leća se ne treba namakati, a vrijeme kuhanja je oko 15 – 20 minuta (da omekša, ali se ne smije raspasti).

Hranjive vrijednosti

Hranjiva vrijednost na 100 g
Energetska vrijednost 1429 kJ / 343 kcal
Ukupno masti 1,06 g
 od čega zasićene 0,16 g
Ugljikohidrati 29,58 g
 od čega šećeri 2,03 g
Bjelančevine 25,8 g
Sol 0,01 g

 

#leća crvena

Dodatne informacije

Rinfuza

100 grama, 250 grama, 500 grama, 1000 grama