Akcija!

Kakao maslac bio 100g

20,00 kn 15,00 kn

Kakao maslac u rinfuzi

Kakao maslac je žućkasto bijele boje i pretvara se u tekućinu pri temperaturama iznad 35 C. Sastojci kakao maslaca predstavljaju brz izvor energije za naše tijelo, jer on ima visok udio stearinske kiseline i ne povećava razinu lošeg kolesterola u krvi.

Opis

Kakao maslac možete koristiti na više načina:

” miješati ga sa svježim kakao i agavinim sirup i utopiti u smjesu od svježeg voća
” napraviti svoj vlastitu čokoladu
” koristiti ga (samo djelomično) umjesto kokosovog ulja , ako želita okus čokolade
” Dodajte ga u smoothie za kremastu strukturu i ugodan miris
” dodati ga u salate od voća ili povrća
” s njim možete zasladiti čokoladni kolač
” promjenite okus bademovog ili zobenog mlijeka; probajte mlijeko s kakao maslacem…

Mogućnosti i kombinacije su beskrajne, ali budući da u našim krajevima, kakao maslac nije uobičajeni sastojak za kolače, možda će Vam pomoći slijedeći recepti:

Domaća svježa čokolada
” šalica rastopljenog kakao maslaca
” pola šalice sirupa od agave
” nekoliko žlica kakao praha
” Dodati po želji: goji bobice , kakao grah , grožđice, suhe smokve, orahe , …

 

Prosječne hranjive vrijednosti na 100 g/mlEnergetska vrijednost 3696 kJ / 899 kcal
Masti 999 g
..od kojih zasićene masne kiseline 63.1 g
Ugljikohidrati 0.0 g
..od kojih šećeri 0.0 g
Bjelančevine 0.0 g
Sol 0.003 g