Kokosovo brašno bio

2,60 kn26,00 kn

Kokosovo brašno pravi se od mljevenog i sušenog kokosovog “mesa”.

Brašno kokosa nastaje isušivanjem, odnosno odvajanjem kokosovog mlijeka iz njegove pulpe te pečenjem preostalog dijela na niskoj temperaturi.

  • 100 grama
  • 500 grama
  • 1000 grama
Očisti
SKU: N/A Kategorije: , , , Oznake: ,

Opis

Kokos brašno iz ekološkog uzgoja  jedna je od omiljenih prehrambenih namirnica u vegetarijanskoj, bezglutenskoj i prehrani za dijabetičare.

Brašno kokosa obiluje velikim udjelom vlakana, bjelančevinama i zdravih masti. Kokosovo brašnno je niskog glikemijskog indeksa i malog broja kalorija.

Kokosovo brašno sadrži dijetalna vlakna koja ljudski organizam ne može probaviti i stoga potiču rad crijevnih mišića. Također, takva vlakna su prebiotička hrana dobrim mikroorganizmima koji su nastanjeni u probavnom traktu.

Dugotrajnim konzumiranjem hrane bogate vlaknima se poboljšava probavate smanjuje koncentracija glukoze u krvi. Posljedično se može sniziti i koncentracija “lošeg” kolesterola u krvi što štiti zdravlje srca i krvnih žila.

Kokos, pa ni kokosovo brašno, ne sadrže protein gluten te predstavljaju dobru zamjenu za uobičajena brašna koja se koriste. Kao takva su idealna za upotrebu ljudima koji pate od celijakije odnosno intolerancije na gluten.

Uz sve navedeno, kokos sadrži takozvane kratkolančane masne kiseline koje se metaboliziraju direktno u jetri tako da se razgrade ili se iz njih sintetiziraju ketoni.

“Dijeta u kojoj se potiče sinteza ketona se naziva ketogena ili keto dijeta. Koristi se i u medicinske svrhe, posebno kod smanjenja incidencije napadaja kod epileptičara”, ističu kanadski znanstvenici s Odjela za neurologiju dječje bolnice u Torontu.

Dodatne informacije

Težina N/A
Rinfuza

100 grama, 250 grama, 500 grama, 1000 grama