Konopljin proteinski prah bio

13,00 kn130,00 kn

Protein konoplje je jedan od najvažnijih, potpunih i uravnoteženih izvora esencijalnih aminokiselina i masnih kiselina u prirodi. Bogati su nutritivnim tvarima, bjelančevinama i antioksidansima!

  • 100 grama
  • 250 grama
  • 500 grama
  • 1000 grama
Očisti
SKU: N/A Kategorije: , , , Oznake: ,

Opis

Konopljini proteini se dobivaju iz sjemenki konoplje. Puni su vitamina, enzima i minerala i u potpunosti su bez glutena. Proteinski prah ima optimalan omjer omega 6 i omega 3 masnih kiselina i dobar je za žene tijekom menstruacije i menopauze. Isto tako je dobar za ljude s suhom kosom i kožom. Vrlo važan je i za sportaše i osobe s aktivnim stilom života.

Upotreba:

Preporučen dnevni unos je 1–2 čajne žličice. Prah se vrlo dobro topi u sokovima, rižinom ili sojinom mlijeku i jogurtu, možete ga dodati i smoothie-ju. Isto tako ga možete dodati u energetske pločice. Prah možete dodati brojnim receptima, ljubitelji sirove hrane izbjegavaju kuhanje ili zagrijavanje, jer žele sačuvati njegovu nutritivnu vrijednost.

Zdravstveni učinci:

  • Bjelančevine

Konopljini proteini su najprobavljivije dostupne bjelančevine. Tijelo koristi bjelančevine i upotrebljava ih za tkiva, mišiće i hormonske tvorbe.

  • Aminokiseline

Konopljini proteinu su odličan izvor esencijalnih aminokiselina, koje izgrađuju bjelančevine. Aminokiseline pomažu formirati moždane kemikalije, kao što je serotonin i dopamin. Prema istraživanju Sveučilišta u Arizoni na odjelu za biokemiju i molekularnu biofiziku, ljudi mogu proizvesti od 10 do 20 poznatih aminokiselina, a manjak je potrebno nadoknaditi hranom koju konzumiramo. Konopljini proteini sadrže aminokiseline, kao što je cistein, glutamin, glicin, izoleucin, triptofan, lizin, metionin i fenilalanin.

  • Esencijalne masne kiseline

Jedan od najkorisnijih svojstava konopljinih proteina je prirodna ravnoteža esencijalnih masnih kiselina.

  • Minerali

Konopljino sjeme sadrži važne minerale, kao što su magnezij, željezo i mangan.

#konoplja #hemp #superfood #protein #cannabis #u prahu

Dodatne informacije

Rinfuza

100 grama, 250 grama, 500 grama, 1000 grama