Proso rinfuza

7,50 kn15,00 kn

Bogata je magnezijem i željezom, odličan je izvor proteina (u 100 g ima 10 g bjelančevina), kalcijem, fosforom, cinkom, niklom, vitaminom E i vitaminima B kompleksa.

Očisti

Opis

Osim što nema glutena, proso je lako probavljiva alkalna žitarica. Proso se jede bez ljuske u kojoj se nalazi jer je ona teško probavljiva.

Od prosa možemo pripremati ukusnu kašu za doručak, sa komadićima voća i žlicom meda, pudinge, kolače. Možemo ga dodavati u juhe umjesto tjestenine, kuhati u woku ili na tavi s povrćem; proseno brašno ima odlična vezivna svojstva, pa ga se koristi umjesto bjelanjaka za izradu kolačića, povrtnih pašteta, ili vegeburgera.

Hranjiva vrijednost na 100 g
Energetska vrijednost 1582 kJ / 378kcal
Ukupno masti 4,2 g
  od čega zasićene masne kiseline 0,7 g
Ugljikohidrati 72,9 g
  od kojih šećeri 0 g
Bjelančevine 11,00 g
Vlakna 8,5 g
Sol 0,0125 g

Dodatne informacije

Rinfuza

100 grama, 250 grama, 500 grama, 1000 grama