Akcija!

Kakao maslac bio 100g

22,00 kn 16,00 kn

Opis

Kakao maslac je žućkasto bijele boje i pretvara se u tekućinu pri temperaturama iznad 35 C. Sastojci kakao maslaca predstavljaju brz izvor energije za naše tijelo, jer on ima visok udio stearinske kiseline i ne povećava razinu lošeg kolesterola u krvi. Stearinske kiseline u našoj jetri pretvaraju nezasićene oleinske kiseline, koje su među kiselinama omega-6 masne, npr. maslinovo ulje.Budući da je kakao maslac mast koja je u potpunosti izvađena iz kakao zrna i ne sadrži šećer i proteine,a može se pohvaliti i sa visokim udjelom vitamina i minerala.

Svi znamo da je čokolada zbog prisutnosti tzv. hormona sreće podiže osjećaj sreće i zadovoljstva kod ljidi – ova značajka vrijedi također i za kakao maslac (kao i kakao), ali samo ako je proizvodni proces rafiniran.

Kakao maslac možete koristiti na više načina:

” miješati ga sa svježim kakao i agavinim sirup i utopiti u smjesu od svježeg voća
” napraviti svoj vlastitu čokoladu
” koristiti ga (samo djelomično) umjesto kokosovog ulja , ako želita okus čokolade
” Dodajte ga u smoothie za kremastu strukturu i ugodan miris
” dodati ga u salate od voća ili povrća
” s njim možete zasladiti čokoladni kolač
” promjenite okus bademovog ili zobenog mlijeka; probajte mlijeko s kakao maslacem…

Mogućnosti i kombinacije su beskrajne, ali budući da u našim krajevima, kakao maslac nije uobičajeni sastojak za kolače, možda će Vam pomoći slijedeći recepti:

Domaća svježa čokolada
” šalica rastopljenog kakao maslaca
” pola šalice sirupa od agave
” nekoliko žlica kakao praha
” Dodati po želji: goji bobice , kakao grah , grožđice, suhe smokve, orahe , …