Tapioka eko rinfuza

2,80 kn28,00 kn

Tapioka je škrob izvađen iz korijena manioke. Manioka je biljka porijeklom iz Brazila, gdje je poznata kao “mandioca” i njezin škrob se naziva “tapioca”. Uzgoj biljke proširio se diljem Južne Amerike i Afrike, dok je kulinarska uporaba tapioke postala popularna u cijelom svijetu.
Tapioca sadrži 80% probavljivog škroba i odlična je za sve one koji ne podnose gluten, jer ga ne sadrži. Tapioka je čest sastojak u mnogim bezglutenskim proizvodima, jer poboljšava teksturu i vlagu u odsutnosti glutena.
Sadrži elemente u tragovima, ali ne sadrži masti, ni proteine. Jedna šalica suhih tapioca perla (152 grama) sadrži otprilike 544 kalorija, 135 grama ugljikohidrata, jedan gram dijetalnih vlakana, nula grama masti, i nula grama proteina.
Upotrebljava se kao sredstvo za ugušćivanje jela, za pripremu pudinga, slatkih deserata, slatkih napitaka, juha, umaka i sl. Najviše se upotrebljava u japanskoj, brazilskoj, indijskoj i drugim kuhinjama svijeta.

Očisti
SKU: N/A Kategorije: , , , Oznake: ,

Opis

Tapioka sadrži 80% probavljivog škroba i odlična je za sve one koji ne podnose gluten, jer ga ne sadrži. Tapioka je čest sastojak u mnogim bezglutenskim proizvodima, jer poboljšava teksturu i vlagu u odsutnosti glutena.

Sadrži elemente u tragovima, ali ne sadrži masti, ni proteine.

Upotrebljava se kao sredstvo za ugušćivanje jela, za pripremu pudinga, slatkih deserata, slatkih napitaka, juha, umaka i sl.

Dodatne informacije

Rinfuza

100 grama, 250 grama, 500 grama, 1000 grama