Chia sjemenke bio Soulfood 500 g

42,90 kn

Opis

Super hrana Chia sjemenke Bio rastu u Americi i nalaze se uglavnom u Meksiku, u jugozapadnom dijelu SAD-a i Bolivije. Ove malene sjemenke imaju visok sadržaj esencijalnih masnih kiselina, antioksidansa, proteina, vitamina i minerala te kalcija. Chia sjemenke Bio su odličan biljni izvor omega-3 alfa-linolenske kiseline. Posebna nutritivna vrijednost chia sjemenki je to što vrlo dobro hrane mozak i pozitivno utječu na moždane funkcije.

Upotreba:
Bio Chia sjemenke umiješajte u žitarice, jogurt, smoothie, umak, salatu, … Prije uporabe, potopite ih u vodu (sok, mlijeko) na 10 minuta.

Sastojci:
Bio Chia sjemenke Sachia (»Salvia Hispanica«)

Zdravstveni učinci:
Preporučuje se bolesnicima sa šećernom bolešću.
Chia sjemenke se preporučuju kao dodatak prehrani u liječenju dijabetesa tipa 2. Sprječavaju porast glukoze u krvi.

 • Visoki udio vlakana
  Samo 28 grama Bio Chia sjemenki sadrži 11 grama vlakana, što predstavlja oko trećinu preporučenog dnevnog unosa vlakana. Konzumiranje Chia sjemenki je vrlo dobra odluka, jer pridonosi zdravlju probavnog sustava i cjelokupnom zdravlju.
 • Preporučuju se sportašima
  Bio Chia sjemenke brzo i učinkovito potiču regeneraciju mišića nakon sportskih aktivnosti.
 • Visoki udio omega 3 masnih kiselina
  Omega-3 masne kiseline su vrlo važne za pravilno funkcioniranje mozga. Chia sjemenke su jedan od najboljih izvora omega-3
 • Jačaju kosti i doprinose zdravlju zubi
  Bio Chia sjemenke sadrže mnogo kalcija, koji je odgovoran za zdrave zube i kosti.
 • Sadrže mangan
  Mangan nije toliko poznat, ali je vrlo važan za naše zdravlje. Doprinosi zdravlju kostiju i pomaže tijelu da apsorbira sve druge hranjive tvari kao što su biotin i tiamin. 28 grama chia sjemenki sadrži trećinu preporučenog dnevnog unosa ovog minerala.
 • Veliki sadržaj fosfora
 • Bogat izvor proteina
  Bio Chia sjemenke su bogat izvor proteina za vegetarijance i ne sadrže kolesterol. 28 grama Chia sjemenki sadrži gotovo 10 posto preporučenog dnevnog unosa proteina.
 • Poboljšavaju zdravlje srca
  Chia sjemenke dokazano utječu da poboljšanje krvnog tlaka, povećavaju razinu dobrog kolesterola i smanjuju razinu lošeg kolesterola
 • Pomažu pri mršavljenju
  Daju osjećaj sitosti i pomažu apsorpciju masti

Chia puding s mangom i kokosom savršen je recept za zdravi doručak. Ima visoki sadržaj bjelančevina, vlakana i zdravih masti, tako da ćete ostati zadovoljni sve do ručka, a istovremeno Vam pomaže prevladati želju za šećerom.