Heljda oljuštena bio

22,00 kn

eko Janko

Heljda (hajda, hajdina, ajda, eljda, jelda – kako se u različitim regijama Hrvatske naziva) se svrstava u žitarice, ali zapravo spada u zeljasto povrće

Hrvatski eko proizvod!

Opis

Heljda (hajda, hajdina, ajda, eljda, jelda – kako se u različitim regijama Hrvatske naziva) se svrstava u žitarice, ali zapravo spada u zeljasto povrće; za prehranu se koristi isključivo zrno. Najviše od svih žitarica grije organizam te se posebno preporučuje uvrstiti je u prehranu zimi. Može se kuhati i pripremiti u obliku kaše za juhe i popečke, a od heljdinog se brašna (dodaje se brašnu drugih žitarica) mogu pripremati ukusna peciva, kruh, palačinke, muffini, a koristi se i pravljenje japanskih soba rezanaca. Ne sadrži gluten. Dobro je popržiti je prije kuhanja. Vrijeme kuhanja: 30 minuta u omjeru 2:1

Dodatne informacije

Pakiranje

100 grama, 250 grama, 500 grama