Kus-Kus s Konopljom BIO, 300g

19,00 kn

Opis

Kus Kus s konopljom u našoj prehrani ima mnoga blagotvorna svojstva za naše zdravlje:

  • Ima niski sadržaj masnoća i ne sadrži kolesterol. Integralni kus-kus ima svega 1,2 g masnoća na 45 g. Od toga je 0g zasićenih masnoća i kolesterola.
  • Dobar izvor ugljikohidrata i bjelančevina. Ugljikohidrati nam daju energiju i pomažu u poticanju pravilnog funkcioniranja mozga. Preporučeni dnevni unos za odrasle iznosi 130 g. Kuskus sadrži 29,6 g ugljikohidrata na 45 g. Bjelančevine su važne za naše stanice, imunološki sustav i rast mišića. Nutrisslim kus-kus sadrži 6,2 grama bjelančevina na 45 g kus-kusa.
  • Dobar izvor prehrambenih vlakana. Cjelovita zrna kuskusa su dobar izvor vlakana koja balansiraju nivo kolesterola i šećera u krvi što pomaže održavanju zdrave tjelesne težine
  • Visoki sadržaj željeza.
    Jestiva konoplja je jedan od najbogatijih izvora proteina i sadrži idealan omjer omega masnih kiselina 3-6-9. Konoplja je po prirodi ekološka jer ne zahtijeva nikakve gnojiva, kemikalije i pesticide. Konopljine sjemenke su omiljena super hrana jer su vrlo bogate hranjivim tvarima, kao što su omega masne kiseline, antioksidansi, aminokiseline i minerali. Ova super hrana je savršena za sportaše kao i za sve one koji u redovnoj prehrani ne konzumiraju dovoljno masnih kiselina.

 

Upotreba:
1 dio vruće posoljene vode prelijemo s jednim dijelom kuk-kusa s kojopljom (omjer 1:1). Pomješamo i kuhamo na laganoj vatri maximalno 5 minuta.

 

Sastojci:
Integralno sjeme pšenice (85%), oljušteno sjeme konoplje (15%) – svi sastojci su iz ekološkog uzgoja