Rižini rezanci 5 mm L veličina

25,00 kn (3,32 €)

BAMBOO TREE
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Rižini rezanci 5 mm su proizvedeni u Vijetnamu. Sastoji se od riže 97 %, voda i soli.

Rižini rezanci mogu se pržiti, koristiti u juhama, s raznoraznim umacima. Ima delikatniju teksturu i okus od pšenične tjestenine. Rižini rezanci nemaju glutena i imaju vrlo nizak udio masnoće.

Rižini rezanci sadrže proteine i dijetalna vlakna te imaju vrlo malo kalorija, a količina šećera je zanemariva. Ovi rezanci sadrže i vrlo nizak udio ugljikohidrata i masti. Ipak, treba znati da način kuhanja može povećati masti. Na primjer, ako ih kuhate i pržite u Pad Thai varijanti, masti će se dići značajno, jer rižini rezanci upijaju masti onoga s čime se kuhaju. Da bi postigli da količina masti i dalje bude zanemariva i niska, kuhajte ih u juhama ili na pari sa povrćem.

Rižini reznaci su bez glutena. Oni koji pate od ulceroznog kolitisa ili celijaklije ili su osjetljivi na gluten, trebali bi u prehranu uvrstiti ovu tjesteninu. Konzumiranje rižinih rezanaca ne dovodi do plinova, nadutosti, proljeva ili zatvora.

U rižinim rezancima primječena je količina fosfora koja je dovoljna za dnevni unos, a fosfor će pomoći i u čišćenju bubrega.

Češćom konzumacijom rižinih rezanaca svoje ćete tijelo opskrbiti manganom. Taj je spoj odgovoran za aktiviranje enzima i antioksidansa, a dovoljno mangana u prehrani također uravnotežuje rad hormona,regulira razinu šećera u krvi i sprječava njeno zgrušavanje.