Možete je koristiti umjesto bijele kako biste recepte obogatili crvenom bojom. Odlično izgleda u kombinaciji sa zelenim povrćem i kao takva izvrstan je dodatak hladnim salatama i rižotima. Kuhati 15-20 minuta u omjeru 1:2 s vodom.
- Bogat izvor vlakana
- Izvor bjelančevina
- Bogat izvor vitamina B skupine: B1, B2, B6, B9
- Izvor vitamina E
- Izvor kalija
- Bogat izvor mikronutrijenata: magnezija, željeza, cinka, fosfora
NUTRIJENTI | 100 g |
Energetska vrijednost | 1539 kJ (18%)* 368 kcal |
Masti od toga zasićene masne kiseline od toga jednostruko nezasićene masne kiseline od toga višestruko nezasićene masne kiseline |
6 g (8,6%)* 0,7 g (3,5%)* 1,6 g 3,3 g |
Ugljiikohidrati od toga šećeri |
64 g (24,6%)* 0 g |
Vlakna | 7 g |
Bjelančevine | 14,1 g (28%)* |
Sol | 0,01 g |