Agavin sirup bio 350g

30,00 kn (3,98 €)

EKO proizvod + Prirodno bez glutena + Bez dodanog šećera Ne sadrži proizvode životinjskog podrijetla (meso, mlijeko i mliječne proizvode). + Vegan BIO proizvod + Prirodno bez glutena + Bez dodanog šećera Ne sadrži proizvode životinjskog podrijetla (meso, mlijeko i mliječne proizvode).

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: , Oznaka:

Agavin sirup jedan je od prirodnih zaslađivača koji možete koristiti umjesto rafiniranog bijelog šećera. On u sebi sadrži hranjive i zdrave nutrijente koji su ljekoviti i blagonaklono djeluju na vaš organizam te pomažu pri raznim stanjima.

Sastav agavinog sirupa u sebi ima osamdeset posto fruktoze odnosno voćnog šećera. Vitamin B, vitamin C i vitamin D samo su neki od važnih sastojaka koje možete pronaći u ovom šećeru. Željezo, magnezij, kalcij dio su minerala koje tu možemo pronaći koji potvrđuju korisnost ove zamjene rafiniranom šećeru. Agava ne sadrži škrob i osobe koje imaju probleme sa glutenom mogu ju koristiti u svojoj ishrani.

Nizak glikemijski indeks prednost je ovog sladila. Indeks sirupa pet puta je manji od onoga koji predstavlja bijeli šećer. Osobe koje žele paziti na unos šećera ili imaju probleme s njim mogu koristiti agavu bez bojazni.

Okusom je agavin sirup slađi i intenzivniji od meda iako i svojom strukturom podsjeća na njega ne utječe na nivo šećera u krvi.

Agava na tijelo djeluje antiupalno, te se može koristiti i u raznim prirodnim preparatima za kožu.

Visoki postotak hranjivih dijetalnih vlakana koja se nalaze u agavinom sirupu u tijelu stvaraju osjećaj sitosti na dulje vrijeme i pomažu odgoditi obroke i smanjiti ih u većem postotku. Također će vam pomoći ukoliko imate probleme sa probavom, potaknuti će brži rad metabolizma, olakšati vam probavu hrane, smanjiti nadutost i bolove.