Eritrit

već od 17,50 kn (2,32 €)

Obriši
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A Kategorije: , , , Oznaka:

Eritritol je prirodni šećerni alkohol.U malim količinama nalazi se u gljivama, kruški, lubenici, grožđu i u jelima koji se pripravljaju fermentacijom: u vinu, sojinom umaku i siru.

Poput većine šećernih alkohola, koristi se kao sredstvo za zaslađivanje. Slatkoća mu je 60-80% u odnosu na običan šećer. Okus mu je rashlađujući i sladak. Do 160°C ne gubi slatkoću i nema sekundarni okus. Može se dobro kombinirati sa drugim zaslađivačima.

Eritritol je:

  • Fermentiran – proizvodi se fermentacijom šećera koji se nalazi u kukuruzu
  • Toplinski stabilan sve do 160 stupnjeva C.
  • Nekaloričan – Dok je većina šećernih alkohola nisko kalorična, eritritol ima nula kalorija.
  • Ne-glikemijski – Ne povećava razinu šećera u krvi – eritritol se smatra pogodnim za osobe koje boluju od dijabetesa, jer ne povećava razinu glukoze u plazmi niti inzulina.
  • Studije kancerogenosti su pokazale da eritritol, poput ksilitola nema kancerogena svojstva.

Eritritol ima status općenito prepoznat kao siguran (GRAS) od strane FDA, te je u širokoj primjeni u mnogim drugim državama kao što su Japan, Europska unija, Meksiko i Canada.

Sastav: 100% eritrit

Skadištenje: Čuvati na suhom i hladnom mjestu!

Upozorenje: Eritrit u periodu privikavanja može ubrzati probavne procese, a kod osjetljivih osoba i kod djece može izazvati proljev. Preporučuje se period privikavanja od 2-3 tjedna.

Korištenje: Kao i obični kristalni šećer. S obzirom da ne hrani gljive, nije moguće koristiti za pečenje kruha sa kvascem, i ne može se karamelizirati.

Ne smije se davati životinjama!

Dodatne informacije

Rinfuza

250 grama, 500 grama, 1000 grama