Lucuma u prahu BIO, 250g

123,00 kn (16,32 €)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Organska Lucuma u prahu je prirodni zaslađivač, napravljen od slatkog peruanskog super voća Lucuma. Sadrži razne hranjive tvari, uključujući vitamine, minerale i vlakna te je ukusan dodatak mliječnim napitcima, smoothie-ju, proteinskim napitcima i idealna je zamjena šećera u slasticama i tortama.

Super hrana Lucuma je suptropsko voće iz suhih suptropskih andskih obalnih dolina u Peruu. Kasnije su je zasadili i u Ekvadoru i Čileu. Raste na nadmorskoj visini između 1000 i 2400 metara. Cajamarca, Ancash, Lima i Ayacucho glavna su područja u Peruu gdje raste drvo Lucuma. Pronašli su je i na keramici grobnih mjesta autohtonih stanovnika obalnog Perua. Narod Moche je bio impresioniran poljoprivredom i u svojoj umjetnosti često je prikazivao voće i povrće, uključujući i Lucumu.

Upotreba:
Ima sladak okus i miris, koji je prirodni zaslađivač za slastice, bez povećanja razine glukoze u krvi, za razliku od brojnih zaslađivača, koji pružaju samo prazne kalorije. Kao zdrava alternativa šećeru, može biti korisna za dijabetičare i ljude s ostalim zdravstvenim problemima. Lucumu u prahu možete dodati bilo kojem piću, smoothie-ju, jogurtu, granoli, pudingu ili kolaču. Lucuma u prahu je idealna za pripremu gurmanskog sladoleda, prehrambenih dodataka i funkcionalnih napitaka, jer pomaže združiti i emulgirati masnoće i ulja s šećerom i polisaharidima. Lucuma u prahu može se koristiti za pečenje torti, kolača i pita, da se poveća nutritivna vrijednost slastice. Primjerena je i za zdravu dječju hranu.
Svaku žlicu smeđeg šećera zamijenite s 2 žlice Lucume u prahu za optimalne rezultate. Iako upotrebljavate više Lucume u prahu nego šećera, glikemijski indeks je još uvijek tako nizak, da je Lucuma puno zdraviji nadomjestak.

Sastojci:
Ekološka sirova Lucuma u prahu

Zdravstveni učinci:
Upotreba te super hrane je odličan način za opskrbu s obiljem bogatih antioksidansa i B vitaminom. Prah pouzdano koncentrira antioksidansnu snagu Lucume u prahu i potiče opskrbu s vitaminima. To znači, da će se samo mali dio tog praha, koji se upotrebljava kao zaslađivač, dugo probavljati. Sigurni je alternativni zaslađivač za dijabetičare. Zbog bogatog sadržaja antioksidansa ima taj prirodni organski zaslađivač sposobnost jačanja imunološkog sustava, kao i sposobnost sprječavanja određenih bolesti, uključujući karcinom. Odavno se koristi za liječenje rana, zbog čega je snažan prirodni iscjelitelj. Također ima prirodna svojstva antibiotika, antibakterijskog i protugljivičnog sredstva, meso iz super voća Lucuma je često među autohtonim južnim Amerikancima prirodni izvor liječenja i lijekova.

Na sjevernoj polutki banane i slatki krumpir često su prva hrana, koju jedu djeca. Mekana su i lako probavljiva hrana, zbog čega su odličan izbor za prvu hranu. U Peruu, gdje je Lucuma lako dostupna, je to voće često prva čvrsta hrana za djecu. Baš kao banane i slatki krumpir i Lucuma je mekana, slatka i jednostavna za probavu. Osim jednostavne probave, visokog sadržaja vlakana, kao i minerala i vitamina, odlična je hrana ne samo za djecu nego i za ljude svih dobnih granica.