Đumbir u prahu Bio100g

41,00 kn

Đumbir je jedan od najstarijih začina koje je čovjek otkrio i počeo koristiti. Azijski je začin koji se može koristiti u kuhinji i u zdravstvenoj skrbi. Stari spisi potvrđuju da je bio poznat još prije 6000 godina. Koristili su ga Grci i Rimljani te srednjovjekovni pomorci, koji su dobro znali koliko je koristan te da se u njemu nalazi mnogo aktivnih sastojaka.

Još od davnina znanstvenici smatraju đumbir kao jedan od najmoćnijih antioksidansa. Brojne medicinske studije su dokazale da doprinosi normalnom djelovanju probavnog trakta, pomaže pri održavanju otpornosti organizma, jača imunološki sustav i sprječava mučninu kod putovanja.

Kategorije: , Oznaka:

Opis

Sastojci:
Đumbir u prahu (Zingiber officinale)

Zdravstveni učinci:
Potiče probavu i doprinosi normalnom djelovanju probavnog trakta.

Smanjuje ili čak sprječava simptome slabosti kod raznih putovanja. Inače se prije svega koristi u slučaju mučnine. Dobro djeluje kod povraćanja i vrtoglavice. Jedno od svojstava đumbira je to što ne uzrokuje nikakve nuspojave.

Između ostalog,  također je učinkovit antioksidans, što znači da sprječava štetne učinke slobodnih radikala te jača imunološki sustav.

Primjena:
Žličica đumbira u prahu jednaka je količini velike žlice naribanog svježeg đumbira. Ako vam je đumbir nepoznat kao začin, možete ga dodati u voćnu salatu, osvježavajući napitak, čaj, kompot, desert ili jela s ribom i mesom.