Ima blagi čokoladni okus i aromu. Bijela čokolada je proizvedena iz kakao maslaca. Sirovi kakao maslac proizvodi se sa hladnim prešanjem, koje u velikoj mjeri zadržava sve prirodne nutritivne tvari.
Kakao maslac je vrlo stabilna mast s prirodnim antioksidansima, koji sprječavaju užeglost i omogućuju dugo skladištenje maslaca (od dvije do pet godina), zbog čega je dobar izbor za neprehrambene proizvode. Zbog glatke teksture, slatkog mirisa i umirujućeg svojstva je super hrana popularni sastojak kozmetičkih proizvoda i proizvoda za njegu kože, kao što su sapuni i losioni.
Upotreba:
Kakao maslac je odličan za ukusne i zdrave čokoladne poslastice, možete ga dodati desertima, sladoledu ili napraviti čokoladni preljev, ako ga stopite sa kakaom u prahu i sirupom agave. Tradicionalna se koristi kao hidratantno sredstvo i masažno ulje, posebno pogodno za stražnjicu dojenčadi, jer je bogat vitaminom E i odličan dodatak u prirodnoj kozmetici, kao što su sapuni i ruževi za usne.
Sastojci:
Ekološki sirovi kakao maslac
Zdravstveni učinci:
Lako su istraživanja još u tijeku, neki od zdravstvenih učinaka našeg ekološkog kakao maslaca su sljedeći:
- Visok sadržaj antioksidansa
- Već stoljećima se koristi za poboljšanje raspoloženja
- Snižava loš kolesterol
- Povećava razinu dobrog kolesterola
- Smanjuje visok krvni tlak
- Pomaže širiti žile
- Može smanjiti vjerojatnost od moždanog udara
- Visok sadržaj magnezija
- Može pomoči smanjiti stres
- Pomaže rad srca i krvožilnog sustava
- Sadrži mnoge važne vitamine i minerale
- Tradicionalno se koristi kao prirodni afrodizijak
- Potiče zdravlje kože
- Poboljšava cirkulaciju
- Studije su pokazale, da ima protuupalna svojstva
- Sadrži antioksidanse, koji su učinkoviti u uništavanju i sprječavanju slobodnih radikala
- Poboljšava probavu