Himalajska sol Soulfood, 1000g

15,00 kn (1,99 €)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorije: ,

Himalajska kristalna sol potječe iz Himalajskog pramora. U to vrijeme nije bilo zagađenja i bila je prirodno sušena na suncu. Zbog toga je himalajska kristalna sol potpuno čista, nezagađena i sadrži mnogo minerala i elemenata u tragovima, koji su nam potrebni.

Upotreba:
Konzumirajte ju kao mineralima bogatu zamjenu za običnu kuhinjsku sol. Može se koristiti za kupke za čišćenje nosa (jednu čajnu žličicu soli rastopite u 500 ml tople vode), maske za lice ili rehidraciju (1/4 čajne žličice soli na 1 litra vode).

Sastojci:
Himalajska kristalna sol

Zdravstveni učinci:
Svi znamo, da je sol kao i voda jednako važna za naše tijelo. Ako pijemo vodu, sol je potrebna za tijelo, da proizvede hidroelektričnu energiju, dobro održava krv, održava ravnotežu količine vode u krvi i stanicama, pospješuje probavu i omogućuje našem živčanom sustavu i mišićima, da rade normalno. Bez soli ne bi mogli razmišljati i funkcionirati.

Super namirnica Himalajska kristalna sol Soulfood nije jednaka kao kuhinjska sol, koju upotrebljavamo u svakodnevnom životu. Mineralne čestice u kristalnoj soli su organske i tako male, da su jednostavne za metabolizam i biokemijske funkcije ljudskih stanica. Zbog toga je himalajska kristalna sol jedan od najučinkovitijih prirodnih lijekova. Za učinkovitije liječenje i čišćenje sol je potrebno konzumirati rastopljenu u vodi. Ta rastopina je 1 % rastopina vode/soli (jednako kao naša krv, suze i ocean). Kristalnu sol možete posipati po hrani ili ju dodati vodi za rehidraciju.

Kristalna sol može nam pomoći vratiti i uravnotežiti tjelesnu energiju, kiselinsko-alkalnu ravnotežu, rastopiti i opustiti kristalizirane naslage (uzrok reumatskih bolesti bubrega i žučnih kamenaca), pomaže razgraditi teške metale, na primjer, živu iz zubnih plombi, kadmij od pušenja i svakodnevno zagađenje zraka, normalizira krvni tlak, čisti crijeva, liječi kožne bolesti, bolesti dišnih putova i pomaže smanjiti ovisnost.

Himalajska kristalna sol je svestrana i zbog toga se može upotrebljavati za ispiranje sinusa, za sprječavanje iscjedaka iz nosa i začepljenje nosa te zarazu sinusa, kao kupka za oči vraća vlagu suhim očima, za inhalaciju za liječenje bolesti dišnog sustava kao što je bronhitis, čisteća kupelj, koja ima jednak učinak kao trodnevni post, za kozmetičke maske i obloge za liječenje iritirajuće kože, ozljede tkiva, probleme sa zglobovima, celulit i za regeneraciju i učvršćivanje kože.

Zašto je izvorna himalajska kristalna sol bolja od obične kuhinjske soli?

Obična kuhinjska sol je veliko opterećenje za naše tijelo. Kemijsko je izbljeđivana i uklonjeni su joj svi korisni sastojci. Upravo zbog tog postupka je kuhinjska sol 99 % natrijevog klorida, koji nije ljepljiv i ima otrovne aditive, kao što je kukuruzni šećer ili aluminijev silikat.

Obična sol tako izaziva dehidraciju. Kada vaše tijelo pokušava izlučiti previše otrovne soli, stvara mokraćnu kiselinu. Zatim iz svojih stanica izlučuje vodu u nastojanju, da s ioniziranjem tvari u klorid i natrij neutralizira štetu. Vaše stanice mogu dehidrirati i s vremenom umrijeti, jer kuhinjska sol ne sadrži nijednog sastojka, koji bi sprječavao prekomjerno izlučivanje vode iz stanica. Super namirnica himalajska kristalna sol ne uzrokuje te probleme.