Super fin i brz bolognese LJETNe gušte nam DONESE

2-3 porcije/brza i jednostavna priprema

Sastojci

2-3 režnja češnjaka
50 grama zelene leće*
50 grama Primavita soja ljuskice
1 Biona umak od rajčice s bosiljkom organic
1-2 žlice soja umaka
250 grama špageta od kukuruza i riže
1-2 žlice delikatesnog sušenog kvasca

Upute

Oko 250-350 ml vode prokuham u kuhalu pa njom potopim leću i sojine ljuskice. Začinim začinima, npr. kurkuma, 1-2 žličice začinske soli te žlicu do dvije sojinog umaka. Za najbrzinski ikad, može umjesto soli i začina, jedna povrtna kocka. I tako ostaviti da se upije i nabubri, može 30ak minuta, a ako imate vremena i duže, do par sati – bit će još ukusnije.

Kad se leća sljubila sa sojom svojom, na malo kokosovog ulja prodinstati usitnjene režnje češnjaka pa zatim ubaciti & dinstati i mariniranu nam leću i soju. Volim barem 10-15 min to sve dinstati jer onda soja ispari svu tekućinu i postane prefina.

Kad vidimo da se sve skupa dovoljno zdinstalo i tekućina je isparila, a leća se skuhala i prekuhala, ubacimo umak od rajčice s bosiljkom.

Na kraju, kao šlag na tortu, dvije žličice delikatesnog sušenog kvasca dat će svu potrebnu puninu i hranjivost okusa i eto ga; veganski bolognese za prste polizati…

*Recept je opcionalan, varijacija na temu nebrojeno je. Probajte isto i s crvenom lećom, ona će dati slatkastiji okus jelu, dok je zelena malo pikantnija i nekako da onu potrebnu jačinu u okusu te pritom posve zamjenjuje, zasjenjuje & nadmašuje mesne bolognese.

Comments are disabled.